Anuncia't al Descobrir

Tapes d’infart a Barcelona

Una selecció de locals gastronòmics on gaudir de platets deliciosos a la capital catalana

És clar que hi ha moments per a tot, però també és cert que sempre ve de gust menjar tapes. El fet de compartir platets ens atrau, i potser és una manera d’eliminar l’individualisme que portem dins. No ho sé, però el que és cert és que les tapes fan l’àpat diferent.

A Barcelona cada cop és més difícil escollir llocs on degustar una bona tapa. Hi ha un enorme ventall de possibilitats que ha fet difícil aquesta selecció, però al final ho he aconseguit. No ho dubteu: gaudireu de tapes d'infart.

Café Turó

Començo amb l’emblemàtic Café Turó, a Sant Gervasi, l’establiment liderat per l’inesgotable i polivalent Romain Fornell. Ofereix tapes molt creatives d’alta qualitat amb el producte tractat de forma impecable. Sempre hi torno per demanar els daus de filet amb salsa d’entrecot, tonyina vermella crua amb soja i ‘cheese cake’. Són els tres platets imprescindibles que hauríeu de demanar si hi aneu.

Café Turó. Carrer Tenor Viñas, 1. Barcelona. Tel. 93 200 69 53. info@cafeturo.com
Café Turó Café TuróTònia Rius

Perelló

Continuo la ruta endinsant-me en el Mercat del Ninot, a l’Eixample. Allà hi ha la paradeta Perelló, on treballen el bacallà des de 1898. El negoci sempre ha estat familiar, i ara la generació actual ha obert la barra de degustació. S’ha de tastar la pell de bacallà fregida, el cebiche i la brandada de bacallà. Us en llepareu els dits!

Perelló. Mercat del Ninot, parada 18-20. Carrer de Mallorca, 135. Barcelona. Tel. 93 454 32 20. info@perello1898.com
Pell de bacallà fregida Pell de bacallà fregidaTònia Rius

Artte

Ben a prop hi ha Artte, un local modern on s’organitzen activitats diverses com ara concerts o presentacions de llibres i on es pot anar a esmorzar, dinar, berenar o sopar. La crema d’alvocat amb terra de remolatxa, minipastanagues i anxoves del Cantàbric, el pop amb alvocat cuinat amb salsa negra de l’Himàlaia i el verat amb foie són els platets estrella. Una cuina atrevida que heu de tastar.

Artte. Carrer Muntaner, 83C. Barcelona. Tel. 934 549 048. info@artte.es
Interior del restaurant Artte Concert al local del restaurant ArtteArtte

Roca Bar

No puc sortir de l’Eixample sense fer parada al Roca Bar, a l’Hotel Omm, un bar elegant i informal alhora que serveix tapes d’autor finíssimes. El segell dels germans Roca és present en molts dels plats. De tots aquests, em quedo amb els brioixos al vapor farcits de tòfona i el salmó a baixa temperatura amb emulsió de cítrics.

Roca Bar. Carrer Rosselló, 265. Barcelona. Tel. 934 454 000. reservas@hotelomm.com
Brioixos al vapor farcits de tòfona Brioixos al vapor farcits de tòfonaTònia Rius

Platerets i Viblioteca

Deixo Sant Gervasi i l’Eixample per descobrir les tapes de Gràcia! Si no em trobeu al Platerets és que sóc a la Viblioteca, o a l’inrevés. De la Viblio, un clàssic del barri, no podeu marxar sense tastar el biquini trufat, el carpaccio de carbassó o el ‘tartiflette’. Tres plats que creen addicció. El primer és gustosíssim; el segon és tan elegant que fa pena menjar-lo, i el tercer és el que té més força. Tothom que hi he portat, hi ha tornat. El Platerets, més nou, ha trepitjat fort des del primer dia. El morro de bacallà amb vinagreta d’oliva de Kalamata i el Ral d’Avinyó amb soja i mel són dues autèntiques perdicions. Si els donem una mica més de temps, acabaran sent un altre referent de Gràcia.

Platerets. Carrer Milà i Fontanals, 29. Barcelona. Tel. 934 636 585. hola@platerets.com
Viblioteca. Carrer Vallfogona,12. Barcelona. Tel. 932 824 202
Interior del local de Platerets Interior del local de PlateretsPlatarets

El Quim de la Boqueria

Baixant cap a Ciutat Vella s’ha d’entrar a la Boqueria per buscar la paradeta del Quim, i, una vegada allà, demanar sense dubtar-ho els ous ferrats amb calamarsons. Per mi, aquest és el seu plat estrella.

El Quim de la Boqueria. Mercat de La Boqueria, Rambla, 91. Barcelona. Tel. 933 019 810. quim@elquimdelaboqueria.com
Ous ferrats amb calamarsons Ous ferrats amb calamarsonsTònia Rius

Bar del Pla i Bar Brutal

És difícil deixar el Born de banda. De fet, em venen a la ment dos llocs de parada obligatòria. El primer és el Bar del Pla, d’on no podeu marxar sense haver tastat els seus ‘xampis’ amb wasabi, la croqueta de calamar i la coca de sardines.

El segon és Can Cisa-Bar Brutal. La seva llista d’imprescindibles és inesgotable, però si n’he de triar un em quedo amb la burrata amb salmó i el ‘cheese cake’.

Bar del Pla
. Carrer Montcada, 2. Barcelona. Tel. 932 683 003. bar@elpla.cat
Bar Brutal. Carrer Princesa,14. Barcelona. Tel. 932 954 797
Coca de sardines Coca de sardinesTònia Rius
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació