Anuncia't al Descobrir

6 racons únics de Formentera

La petita de les Balears amaga multitud de racons amb un encant especial: fars, molins, boscos i poblacions de gran bellesa.

Formentera no és coneguda únicament per la seva tranquil·litat, el seu clima i els paisatges paradisíacs que la il·luminen de nord a sud. La més petita de les illes Pitiüses també acull racons sorprenents en què perdre's és un somni i retrobar-se, una realitat. Des de llacunes i fars fins a finques rurals i pobles pintorescos, descobrim alguns racons únics d'aquesta illa extraordinària.

Es Caló de Sant Agustí

Es Caló és un poble pesquer situat al sud-est de l'illa. Disposa d'un petit port natural i alguns restaurants que encara guarden l'aroma tradicional d'antany. El seu paisatge guarda diversos contrastos: a l'oest, les cales de sorra de ses Platgetes, i a l'est, els penya-segats de la Mola. A més, es troba a escassos quilòmetres de l'inici de la Ruta Verda 25, un recorregut ascendent per la Mola, el Camí de sa Pujada, que permet gaudir de la millor panoràmica de l'illa.
Es Caló de Sant Agustí Es Caló de Sant Agustí

Far de la Mola

Situat a l'extrem est de Formentera, es tracta d'un lloc únic que ofereix grans vistes fins a l'horitzó. S'hi pot accedir per la Ruta Verda 29, recorrent un paratge històric i rural, en el qual destaca una casa declarada patrimoni arquitectònic. Al costat del gran far, un dels llocs més reconeguts de les illes Balears, es troba una petita escultura en honor de l'escriptor Jules Verne.
El far de la Mola El far de la Mola

Far des cap de Barbaria

És la imatge d'una de les pel·lícules més reconegudes del cinema espanyol actual, 'Lucía y el sexo'. Aquest far emergeix entre una carretera estreta i desèrtica, amb l'horitzó marí de fons. És un lloc únic per gaudir de tota l'esplendor de les postes de sol que ofereix Formentera, aprofitant les vistes de l'illot des Vedrà, a l'extrem sud d'Eivissa. S'hi pot accedir per les Rutes Verdes 8, 10 i 11. Al costat del far es troba la Torre des Garroveret, que protegia l'illa dels invasors a l'antiguitat.
El cap de Barbaria El cap de Barbaria

Estany des Peix

Ens trobem en una petita llacuna ideal per practicar esports nàutics com el windsurf, el caiac o la vela. A més, permet l'entrada de petites embarcacions gràcies a la seva obertura al mar. És un lloc perfecte per passar un dia en família, ja que disposa de petites platges amb una temperatura càlida i de poca profunditat.
Estany des Peix Estany des Peix

Estany Pudent i ses Salines

Situat al nord de l'illa, aquest gran llac és l'enclavament perfecte per gaudir d'un passeig a peu o amb bicicleta, observar el paratge natural que l'envolta i albirar les nombroses aus que viuen a la perifèria. Al voltant del llac es troba el camí des Brolls, que passa a la vora d'estanys d'aigua dolça envoltats d'una rica vegetació i una variada fauna. S'hi troben des de flamencs i agrons fins a una extensa vegetació de joncs i canyes.
Construcció tradicional a ses Salines Construcció tradicional a ses Salines

Can Marroig i punta de sa Pedrera

Sa Pedrera es troba a la costa oriental de Formentera i constitueix un espectacular desert de roques de formes curioses. És ideal visitar la zona des del mar per gaudir de l'esplèndida natura marina que acull, amb gran presència de posidònia. La zona convida a practicar la immersió lleugera per la poca profunditat de la costa. A la finca de Can Marroig, situada en una zona boscosa, es pot fer una parada en el camí i descansar aprofitant la seva magnífica zona de pícnic o les activitats que s'hi organitzen relacionades amb l'entorn natural protegit.
Posidònia a la punta de sa Pedrera
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació