Anuncia't al Descobrir

Aigüestortes vol aconseguir la certificació Starlight, igual que el Montsec

La distinció reconeixeria que el Parc Nacional presenta unes excel·lents condicions per a l’observació d’estels

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s’ha marcat com a repte aconseguir la certificació de Destinació Turística Starlight, que reconeix la qualitat del cel nocturn d’aquest espai natural d’alta muntanya.

El Patronat del Parc considera que aquesta certificació n’incrementaria encara més l’atractiu turístic, perquè la zona, sense contaminació lumínica, presenta unes excel·lents condicions nocturnes per contemplar els estels i els astres celestes. La certificació és atorgada per Starlight, una fundació vinculada a la Unesco.

El precedent
El Montsec ja va obtenir l’any 2013 el certificat internacional de Destinació Turística i Reserva Starlight. La distinció de Destinació Turística inclou 24 municipis de la Noguera i el Pallars Jussà i acredita la zona com un dels sis llocs del món en què millor es veuen les estrelles. Aquest segell de qualitat posiciona el territori com un referent del món del coneixement i la ciència, en aquest cas l’astronomia, i suposa un gran impuls per al turisme.

Cal destacar que el Montsec és una de les tres úniques zones del món que disposen de la distinció de Reserva Starlight. Aquesta distinció inclou 11 municipis. La Reserva Starlight és una zona encara més acotada dins de la zona de delimitació de destinació turística i engloba espais naturals amb un grau encara més elevat pel que fa a la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum dels estels.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació