Anuncia't al Descobrir

Les millors propostes per gaudir del patrimoni a l'estiu

Comencen les activitats als museus, monuments i jaciments que organitza l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

L’espectacle i el patrimoni no estan renyits. De fet, arriben a la seva màxima expressió a l’estiu, quan l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura organitza un munt d’activitats, concerts, jocs, visites teatralitzades i muntatges teatrals als monuments, museus i jaciments del país. En concret, se n’organitzen 87, un 34% més que l’any passat. Aquí et fem una selecció de les propostes imprescindibles. Pren-ne bona nota!

La Divina Comèdia, a Olèrdola

La 2a edició del festival ‘Olèrdola, la ciutat perduda’ està dedicada aquest any a la Divina Comèdia, en una versió lliure al voltant de la figura del noble Mir Geribert. Antoni Madueño dirigeix un espectacle participatiu i itinerant que fusiona màgia, patrimoni i art contemporani. Imprescindible!

‘Divina Comèdia. L’infern de Mir Geribert’ es representa al conjunt monumental d’Olèrdola (Alt Penedès) els dies 30 de juny i 1 de juliol. L’activitat comença a les 20.30 h amb un tast de vins i continua a les 21.30 h amb l’espectacle.
Representació de 'Divina Comèdia. L'infern de Mir Geribert' Representació de 'Divina Comèdia. L'infern de Mir Geribert'

Festival de Música de Santes Creus

El Cor i Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili inaugura l’1 de juliol el Festival de Música de Santes Creus amb el ‘Rèquiem’ de Mozart. Una música increïble interpretada en un indret privilegiat: el lloc triat per reis i nobles per al seu repòs etern.

El Festival continua el 15 de juliol amb l’Orquestra Unesco Barcelona i el pianista Josep Colom, que interpretaran la ‘Cinquena Simfonia’ de Beethoven i, d’aquest mateix compositor, el concert per a piano i orquestra ‘Emperador’.

Finalment, el 29 de juliol, l’Orquestra Unesco Barcelona —acompanyada aquest cop pel flautista Claudi Arimany— es rendirà als ‘Concerts de Brandenburg’ de Bach.

Els tres concerts se celebraran al Reial Monestir de Santes Creus (Alt Camp), a les 21.30 h. Els preus oscil·len entre els 20 i els 30 €.
El claustre del Reial Monestir de Santes Creus, a Aiguamúrcia El claustre del Reial Monestir de Santes Creus, al terme d'AiguamúrciaPeresanz / Thinkstock

Els Sons de la Col·legiata, a Cardona

La col·legiata romànica de Sant Vicenç, al castell de Cardona (Bages), ofereix la millor acústica possible. El programa del cicle ‘Sons de la Col·legiata’ s’ho val: inclou les actuacions de l’Orfeó Català, el Barcelona Gospel Messengers, l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i el Bruno Oro Quartet, que retrà homenatge a Frank Sinatra.

El cicle comença el 9 de juliol i finalitza el 23 d’agost. Els preus de les entrades oscil·len entre els 15 i els 20 €.
La nau central de l'església de Sant Vicenç, al castell de Cardona La nau central de l'església de Sant Vicenç, al castell de CardonaJosep Renalias

El Mercat de Santa Teca, a Escornalbou

Per tercer any, el Mercat de Santa Teca s’instal·la al castell monestir d’Escornalbou per mostrar-hi els productes locals de qualitat i una gastronomia de fusió molt temptadora. A més, s’hi ofereixen tastets de cultura contemporània, cuina experimental, vins ecològics i cerveses artesanes. El paradís ‘foodie’!

El Mercat de Santa Teca se celebra els dies 15 i 16 de juliol al castell monestir d’Escornalbou (Baix Camp), de 12 a 00 h. L’entrada és gratuïta, però alguns espectacles són de pagament.
El Mercat de Santa Teca, al castell monestir d'Escornalbou El Mercat de Santa Teca, al castell monestir d'EscornalbouSanta Teca

Gastrokids & Familiària, al jaciment d’Empúries

Espectacles d’ambientació històrica, tallers relacionats amb l’antiguitat, visites familiars guiades, concerts, tallers de cuina, música i dansa... Gastrokids & Familiària és la gran festa de la cultura en família, que, a més, se celebra en un indret privilegiat: el jaciment grecoromà d’Empúries (Alt Empordà). L’escenari és d’allò més inspirador.

Gastrokids & Familiària se celebra el 22 de juliol, de 10 a 20 h.
Una visita guiada al jaciment grecoromà d'Empúries, a l'Escala Una visita guiada al jaciment grecoromà d'Empúries, a l'Escala

La Pedra Parla a Vallbona de les Monges

Aquesta proposta és la fusió perfecta entre la veu i l’instrument. L’orquestra Vespres d’Arnadí i el tenor Jordi Domènech, l’Alart Quartet i l’actriu Mercè Pons, i el pianista i compositor Albert Guinovart i la soprano Marta Mathéu són les parelles artístiques que ompliran el monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges (Urgell) de música i, sobretot, sensibilitat. Pell de gallina.

El 22 de juliol actuaran Vespres d’Arnadí i Jordi Domènech (19.30 h), i l’Alart Quartet i Mercè Pons (22 h). Marta Mathéu i Albert Guinovart actuaran el 23 de juliol, a les 12.30 h. El preu dels concerts oscil·la entre els 20 i els 25 € (hi ha un abonament per als tres concerts per 50 €).
El monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges El monestir de Santa Maria de Vallbona de les MongesLohen 11
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació