Anuncia't al Descobrir
233 Portada
Número 233 - Juliol 2017

Mar de la Costa Daurada. Idees per gaudir de l'estiu al litoral de Tarragona

En aquest número

48 HORES

Valls i muntanyes del Vallespir

Atractiva i lluminosa, la subcomarca cultiva un turisme verd i rural de qualitat Terra de tradicions i de pobles amb història, el Baix Vallespir és una contrada seductora i diversa on fa de bon viure. Som a la conca de Ceret, a la part baixa del Tec, entre els Aspres i el massís del roc de Fraussa. Els incondicionals de la natura passejaran seguint les vies verdes. Després descobriran l’art a Ceret i les pintures romàniques de Sant Martí de Fenollar. Text: Jeroni Pérez Faixeda | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Xulilla

On el Túria esculpeix la muntanya A Xulilla, a la comarca valenciana dels Serrans, el Túria és molt mes que un riu. És un espectacle de la natura, tal com va dir el botanic Cavanilles fa mes de dos segles. Les seves aigues han excavat un impressionant congost amb parets que superen els 100 metres d'alcada. Un paisatge de cingles verticals, aspres i esmolats, que enamora escaladors i excursionistes. Text: Eva Terol | Fotografia: Román Rodríguez

DOSSIER CENTRAL / MAR DE LA COSTA DAURADA

Els millors banys

Platges daurades on gaudir del sol i la mar La Costa Daurada pren el nom de la sorra fina de les platges, la llum que les enlluerna i les pedres que expliquen una llarga història de civilitzacions que n’han gaudit. Entre Cunit i l’Hospitalet de l’Infant, un litoral de 126 km presumeix de platges, cales, penya-segats i pinedes sorprenents. Aquí en teniu una tria. Text: Gemma Palau | Fotografia: Dani Codina

DOSSIER CENTRAL / MAR DE LA COSTA DAURADA

La cultura marinera que resisteix

Les iniciatives que lluiten per conservar les tradicions arrelades a la mar Nombroses persones treballen voluntàriament per evitar la desaparició de les embarcacions tradicionals, els oficis i els costums més lligats a la mar en algunes poblacions del litoral de la Costa Daurada, i per això ens desplacem a Cambrils, Torredembarra i Tarragona. Text: Isaac Albesa | Fotografia: Dani Codina

DOSSIER CENTRAL / MAR DE LA COSTA DAURADA

Senders de mar

Recorrem a peu la cara més amagada i salvatge de la Costa Daurada Els camins de ronda són la millor manera de redescobrir a peu, i sense pressa, la Costa Daurada més valuosa, entre cales sorprenents i paratges naturals protegits, a recer de l’ambició urbanística. Aquests senders, a més, estan vinculats a un munt d’històries i anècdotes. Text: Esteve Giralt | Fotografia: Dani Codina

DOSSIER CENTRAL / MAR DE LA COSTA DAURADA

Turisme actiu a l’aigua

L'oferta per gaudir de la mar va molt més enllà de la platja i el bany El mar és l’eix sobre el qual gravita l’activitat turística a la Costa Daurada. I un bon nombre d’empresaris locals han vist que el visitant que s’hi acosta té ganes de gaudir de l’aigua més enllà del bany, i han creat una oferta àmplia que arrodoneix l’experiència a la platja. Text: Cristina Serret | Fotografia: Dani Codina

REPORTATGE

Igualada mira al cel

La capital de l'Anoia convida a descobrir-la des de l'aire Entre el 6 i el 9 de juliol, Igualada viu un espectacle incomparable. El festival internacional de globus aerostàtics és la cara més vistosa de la intensa relació d’Igualada amb el cel. Però hi ha més coses. Des del seu aeròdrom, s’organitzen vols turístics tot l’any i diverses fàbriques i empreses igualadines impulsen el plaer de volar arreu del món. Text: Laura Pinyol | Fotografia: Adriana Olsina

Rutes

RUTA A PEU

La muntanya que ‘navega’ pel Matarranya

En aquesta excursió, pugem a la penya Galera, un dels cims més emblemàtics de la comarca que s’estén a banda i banda del riu. Té una curiosa forma de proa, i d’aquí el nom. Text i fotografia: Bruno Durán

RUTA AMB BICI

Una vall sorprenent a la Noguera més oriental

Des de Vilanova de l’Aguda, seguim el curs del torrent de Valldàries i pugem fins a la serra del Bancal. Som en una carena única, als límits entre la Noguera, el Solsonès i la Segarra. Text i fotografia: Jordi Avellaneda

RUTA AMB NENS

La cova de Picasso: un paisatge de quadre

Pablo Picasso era un enamorat dels paisatges del Port. I s’hi va passar llargues temporades pintant tot el que hi veia: arbres, masies, rius, flors... Per viure enmig de la natura, sovint dormia a la cova dels ullals de Morago. Text i fotografia: Cecília Lorenzo | Il·lustració: Charuca

RUTA XANASCAT

Les escletxes de Freixeneda: la Garrotxa més misteriosa

Formades molt probablement per un gran terratrèmol al segle xv, aquests passadissos que s’esmunyen entre parets verticals de terra són un caprici de la natura que cal explorar. Text i fotografia: Bego Masdefiol | Il·lustració: Charuca

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 1 any de subscripció per només 59,50€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació