Anuncia't al Descobrir

Reobre el Museu del Turisme de Calella

És l'únic equipament d'aquestes característiques que tracta el fenomen de manera global

Hi ha altres museus dedicats al turisme, però tractat des d’una perspectiva local. En canvi, el Museu del Turisme (MUTUR) de Calella convida a fer una volta al món. Va ser inaugurat el 9 de gener de 2016 i ha reobert les portes fa poc després de cinc mesos tancat per l’afectació de les obres de l’escola Dr. Carles Salicrú. El recorregut per les seves sales és un viatge a través de la història del turisme, des dels inicis fins a l’actualitat, tot mostrant els seus efectes socials i econòmics amb una passejada didàctica i participativa.

Els grans viatgers de la història
A l’entrada se’ns dóna la benvinguda amb la paraula 'Hola' en 120 idiomes, i al vestíbul es pot veure l’audiovisual 'El Turisme és un món', que ens situa en la dimensió del fenomen del turisme. Es passa a continuació a la Sala del Turisme, presidida per un audiovisual on grans viatgers expliquen el seu pas per la història.

Amb audiovisuals, maquetes i objectes diversos es pot connectar amb l’experiència de viatjar: preparació del viatge, la sortida, l’arribada i el retorn. Després s’arriba a l’Espai Mutur, un espai de 150 m2 que acull, fins a mitjan setembre, dues exposicions sobre el Marroc i Etiòpia. Aquí també es troba el que serà el Centre de Documentació i Recerca, adreçat a estudiants i professionals.

De mestresses de casa a directores d'hotel
Finalment, s’arriba a la Sala Calella, on s’explica com es va transformar aquesta vila del Maresme: els horts es van convertir en hotels, les mestresses de casa van esdevenir directores d’hotel... Diversos testimonis reals hi expliquen la transformació de Calella amb el boom turístic.

El MUTUR es pot visitar per lliure, però ofereix també visites guiades en grup i visites teatralitzades per a famílies en les quals es convida els visitants a conèixer el fenomen del turisme d’una manera divertida i participativa. Per fer la visita guiada, cal inscripció prèvia.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació