Anuncia't al Descobrir

El Montseny estrena un itinerari per un arborètum d'arbres exòtics

La ruta transcorre entre cedres, avets, trèmols i àlbers plantats fa més de 50 anys

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny estrena un itinerari forestal que transcorre pel 'silvetum' de Fontmartina, dissenyat als anys setanta del segle passat per l’enginyer de forests Joaquín Martín Diéguez.

Es tracta d’un itinerari singular que va descobrint diverses espècies arbòries, com ara cedres, avets, trèmols, àlbers, castanyers i pins, entre d’altres, plantades fa més de cinquanta anys pels Serveis Forestals de la Diputació de Barcelona seguint un corrent de pensament molt present en l’època.

Cedres de l'Himàlaia, avets de Douglas...

L’itinerari, d’uns 4,5 km, comença a les Feixes del Vilar, on s’observen plantacions de cedre de l’Himàlaia, avet de Douglas i cedre de l’Atles. Més endavant, hi trobem alzinars amb castanyers, i cap a la font de les Hortes hi ha bosc de ribera amb espècies com ara trèmols, àlbers, verns amb alguns cirerers i nogueres, entre d’altres.

A la plana del Coll destaca la plantació d’avet de Douglas, també conegut com pi d’Oregon, amb làrixs i cedres. Després d’un alzinar amb pi pinyer es troben alguns exemplars de pi ponderosa. L'itinerari acaba al punt de partida després de gaudir d’alguns castanyers centenaris.

Pedagogia i divulgació

L’itinerari mostra un conjunt d’espècies, moltes d’elles coníferes, però també algunes de planifòlies, que en aquests entorns són exòtiques però que actualment constitueixen un valor afegit per als paisatges naturals del parc, enriqueixen la seva biodiversitat i proporcionen un recurs pedagògic i divulgatiu.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació