Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Les millors platges de la Costa Daurada

Aigües cristal·lines, banys reparadors, paisatges naturals de penya-segats i pinedes... Us diem on fer els millors banys a aquest racó de Catalunya


PLATJA DE COMA-RUGA (el Vendrell). Les dunes infinites

Platja de Coma-ruga Dani Codina
A la platja de Coma-ruga no hi ha competència ni presses per estendre la tovallola. Amb 2,3 km de llarg i 100 metres d'ample, és una gran extensió plena de sorra fina amb tots els serveis que la fan digna de revalidar any rere any la bandera blava i sumar certificacions de qualitat. La platja té dos fenòmens naturals que han integrat i convertit en atractius valors. Per una banda, el Riuet, on brollen aigües medicinals i que li han atorgat el títol de destinació termal, i per l'altra banda, en direcció al sud, la Reserva Marina de Masia Blanca, amb prop de 450 hectàrees mar endins que preserven la sinuositat d'un ric fons marí.

CALA CANYADELL (Torredembarra). Pel camí de ronda fins al paradís

Cala Canyadell Dani Codina
Queda amagada entre Altafulla i Torredembarra, s'hi arriba pel camí de ronda i s'hi baixa per les passarel·les de fusta que faciliten l'accés a la cala i en protegeixen l'entorn. La cala Canyadell té 60 metres de llarg i uns 35 d'amplada, està encaixada entre dues puntes rocoses i flanquejada per un bosc de pi blanc que la converteix en una petita platja seminatural farcida de tranquil·litat. Anant cap a Torredembarra, es ressegueix un camí de poc més de dos quilòmetres per la zona del Roquer, amb penya-segats arran de mar, on s'erigeix el far amb la torre més alta de tot Catalunya.

PLATJA DE LA SAVINOSA (Tarragona). En un entorn natural protegit

Platja de la Savinosa Rafael López-Monné
A mig camí entre les platges més urbanes i les més naturals de Tarragona, la Savinosa és la combinació perfecta, disposa de tots els serveis i està integrada dins dels Morrots, un entorn natural preservat, seguint la tendència actual de protegir els fràgils espais que respiren entre la costa urbanitzada. Per arrodonir-ho, el mateix perfil de la platja diferencia dues zones, en una s'hi pot fer nudisme. La Savinosa pren el nom del complex d'edificis que té al costat, construït el 1929 i tancat des de fa 40 anys, després de funcionar com a preventori infantil. Ara sembla que les administracions competents han arribat a un acord per recuperar-lo, retirar-ne la tanca, donar-hi un ús públic.

PLATJA LLARGA (Salou). Diversió per als petits, tranquil·litat per als grans

Platja Llarga de Salou Dani Codina
A Salou hi ha petites sorpreses per descobrir: el cap de Salou perfila una costa rocosa encapçalada per una platja anomenada Llarga i seguida de petites cales. Es tracta d'una zona menys urbanitzada i, en els darrers anys, n'han potenciat el seu estat seminatural, ja que està envoltada per una pineda. A més, s'hi ha construït un passeig exclòs als vehicles que contribueix a un ambient plàcid, com ho són també les seves aigües amb una llarga extensió de poca profunditat, que la fan una platja ideal per als jocs dels més petits i la tranquil·litat dels més grans.

PLATJA DE LA LLOSA (Cambrils). Petites cales d'aigües tranquil·les

Platja de la Llosa Dani Codina
Entre moltes altres virtuts, els romans es van caracteritzar per instal·lar-se en llocs fàcils de defensar, amb aigua potable i un clima favorable per a unes bones condicions de vida. Cambrils va ser un d'aquests llocs escollits, fa més de 2.000 anys s'hi erigia la vil·la romana de la Llosa, la casa d'un ric comerciant amb embarcador propi. Avui encara se'n poden visitar les restes a tocar del mar. Ara la Llosa és una platja familiar protegida per espigons que han dibuixat petites cales d'aigües tranquil·les i poc profundes. Situada a la zona residencial de Cambrils, es pot arribar al centre del poble mariner pel passeig marítim exclusiu per a vianants i equipat amb tota mena de serveis.

PLATJA CRISTALL (Mont-roig del Camp). 1.300 metres de sorra fina

Platja Cristall Dani Codina
Una de les platges més grans de Mont-roig del Camp, la Cristall, és de sorra fina i suau per gaudir del 'dolce far niente' de l'estiu, però també disposa de l'espai de La Pèrgola, on, en plena temporada alta, s'hi programen els Banys de Lluna, activitats de tota mena com ara tallers infantils, cinema a la fresca i caiac, gairebé totes gratuïtes o a preus assequibles. Al sud de la platja Cristall, a la desembocadura del riu de Llastres, hi ha la punta del Riu, que aquest any s'estrena com a platja per a gossos i en permet la seva presència durant tot l'any. Una iniciativa que ha convertit Mont-roig del Camp en destinació 'dog-friendly'.

PLATJA DEL TORN (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant). Natural en tots els sentits

Platja del Torn Dani Codina
És la més famosa, pel seu entorn, però sobretot per ser una de les primeres platges completament nudista, reivindicada des dels anys seixanta del segle passat com un espai per exercir la llibertat més primària, la d'anar sense roba. La platja del Torn és natural en el sentit més ampli, des dels seus banyistes fins al paisatge que l'envolta. La sorra fina i daurada, junt amb la pineda mediterrània que la resguarda, s'integra en l'espai protegit d'interès natural batejat com la Rojala-Platja del Torn. Les seves aigües formen part de la Xarxa Natura 2000, que en preserva el fons, ric en alguers de posidònia i fauna marina. Al costat de l'illot que flanqueja un dels extrems de la platja, s'hi amaga la cova del Llop Marí, una cavitat accessible des del mar i on, segons les condicions climàtiques, es forma una petita platja interior.

Aquest article es va publicar al número 233 del DESCOBRIR (juliol 2017).
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació