Anuncia't al Descobrir

Es publica la primera guia d’oleoturisme de Catalunya

El mapa inclou informació descriptiva i pràctica de les DOP de l’oli que hi ha al país

La Direcció General de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme acaben de publicar el primer mapa descriptiu d’oleoturisme de Catalunya, una guia que recull informació de totes les denominacions d’origen protegides (DOP) de l’oli que hi ha al país i de les rutes, museus i propostes turístiques que hi ha associades per donar a conèixer els secrets de l’or líquid.

Aquest mapa-guia es pot trobar a les oficines de turisme, i ofereix informació descriptiva i pràctica de les DOP Garrigues, Siurana, Oli de la Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l’Empordà.

Una bonica simbiosi
Ja fa uns anys que a les zones productores d’oli es vol combinar l’activitat oleícola de sempre amb el turisme, obrint les portes de les cooperatives, de les finques i dels molins d’oli per donar a conèixer el procés d’elaboració de l'oli, passejar pels camps d’oliveres o fer un tast seguint els consells d’un expert.

L’oleoturisme és molt més que visites als centres productors. De la mà de patronats de turisme, agències, empreses d’activitats, restaurants o allotjaments arriben tot tipus de propostes que acosten a l’apassionant món de l’oli i permeten conèixer el patrimoni, els paisatges i la gastronomia dels territoris oleícoles.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació