Anuncia't al Descobrir

5 miradors únics del Penedès

Diversos municipis de l'Alt Penedès integren el projecte Miravinya, una ruta per descobrir l'essència d'aquesta comarca on ja al segle VII abans de Crist s'hi conreava la vinya.

No hi ha millor manera d'admirar un paisatge en tota la seva magnitud que des d'un mirador. Per això, enoturisme Penedès es va plantejar l'ambiciós projecte de crear una ruta que permetés al visitant descobrir els paisatges de la vinya des de diferents perspectives, i va gestar el projecte Miravinya. Integrada per cinc miradors, aquesta ruta amb cotxe és un viatge per la geografia, la natura, la cultura i la història del Penedès.

La Cadira, a Torrelavit

Mirador de la Cadira, a Torrelavit Mirador de la Cadira, a Torrelavit
El primer i més curiós dels miradors és la Cadira, al municipi de Torrelavit. Al petit turó de la Malgranada, una gran cadira assenyala el lloc des d'on interpretar la natura amb una panoràmica de 360 graus. Des d'allà es pot visitar el riu Mediona, a Sant Quintí, una zona amb fonts i canals; els molins paperers i l'ermita romànica de Sant Benet d'Espiells, del segle X.

La Bardera, a Subirats

Mirador de la Bardera, a Subirats Mirador de la Bardera, a Subirats
El segon mirador de la ruta és La Bardera, al costat de la històrica masia del mateix nom, del segle XIV, una de les més antigues del municipi de Subirats i davant d'una extensa vista de l'Alt Penedès. Destaquen a la zona les cases modernistes d'estiueig de Gelida, on la burgesia de l'època tenia la seva segona residència, i el nucli antic de Subirats, amb l'església romànica de Sant Joan de Sesrovires i un palau fortificat gòtic-renaixentista.

El Circell de les Gunyoles, a Avinyonet

Mirador del Circell de les Gunyoles Mirador del Circell de les Gunyoles
Després de fer uns pocs quilòmetres, arribarem al mirador del Circell, elevat sobre les Gunyoles, a Avinyonet del Penedès. En aquesta zona, a més de vinyes, destaquen els presseguers de l'Ordal, la producció dels quals es va iniciar fa dos mil·lennis. També es pot visitar a prop el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, fidel testimoni de la prosperitat agrària vinculada als delmes que generava el camp.

Sant Pau, a Vilafranca del Penedès

Mirador de Sant Pau, a Vilafranca Mirador de Sant Pau, a Vilafranca
El quart mirador és el de Sant Pau, al terme municipal de Vilafranca del Penedès. Des d'un graó rocós per sobre de l'ermita del mateix nom, situada en una cova, s'obté una panoràmica de postal de la Capital del Vi. Un altre dels atractius d'aquesta zona és el castell-convent de Penyafort, a Santa Margarida i els Monjos, avui Centre d'Informació del Parc Natural del Foix. També cal veure el nucli antic de Castellet i la Gornal, al voltant d'un castell del segle X i una església del segle XII, dedicada a Sant Pere.

El Balcó del Penedès, a Font-rubí

El Balcó del Penedès, a Font-rubí El Balcó del Penedès, a Font-rubí
La ruta Miravinya culmina al Balcó del Penedès, al costat de la població de Font-rubí, que ofereix una gran panoràmica de les vinyes amb la Mediterrània com a teló de fons. Molt a prop, es pot visitar el Santuari de la Mare de Déu de Foix, a Torrelles, que està sobre un penya-segat i és un dels temples més antics de Catalunya, amb una capella que data de l'any 608. També es pot visitar el Parc dels Talls, a Vilobí, una valuosa reserva natural articulada al voltant de quatre llacunes i que dóna aixopluc a 36 famílies d'ocells diferents.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació