Anuncia't al Descobrir
Portada 235 - Escapades al Delta
Número 235 - Setembre 2017

Escapades al Delta. Les propostes més inspiradores per degustar les Terres de l'Ebre

En aquest número

48 hores

Sant Sadurní d'Anoia: una immersió a la capital del cava

Les vinyes han alimentat l’economia de Sant Sadurní des que hi ha memòria. I formen part d’un entorn canviant que ha modelat un caràcter i una gastronomia propis. Text: Cati Morell | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Camins de l'exili

Resseguim pel Pirineu l'èxode republicà de 1939 De camins de l’exili n’hi ha molts. Entre gener i febrer del 1939 milers de persones els van recórrer, fugint d’una guerra perduda. En pocs dies, 500.000 persones van travessar la frontera cap a l’estat francès, un èxode sense precedents. Una gran majoria per Portbou, la Jonquera o la Vajol. D’altres, arriscant la vida pels altíssims i gelats ports de muntanya del Pallars. Unes 100.000 persones van deixar enrere una etapa pel Ripollès. I van passar pel coll d’Ares, on el Camí de la Retirada s’ha marcat per a qui el vulgui caminar i recordar. Text: Grisleda Guiteras | Fotografia: Dani Codina

Dossier central / Escapades al Delta

Una altra Catalunya

Regió natural amb identitat pròpia. Un paradís. Un espai natural i humà que cal conèixer bé per començar-lo a estimar. Així ens descriu el delta de l’Ebre Arturo Gaya, membre del grup de folk Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Text: Arturo Gaya | Cartografia: Blauset

Dossier central / Escapades al Delta

Sol, aigua i olor d'arròs torrat

Les iniciatives turístiques que mostren la vida tradicional del Delta Al setembre és moment de segar l’arròs. I en alguns indrets es mostra com es feia antigament. També hi ha pescadors que, durant tot l’any, ensenyen les arts tradicionals de pesca. Són nombroses les iniciatives que dignifiquen al Delta l’ofici tradicional de l’arrossaire, el pagès i el pescador. No és només nostàlgia! Text: Sílvia Berbís | Fotografia: Òscar Rodbag | Assistent de fotografia: Fèlix Sánchez

Dossier central / Escapades al Delta

Les rutes del tresor

Ornitòlegs i fotògrafs busquen els ocells i els paisatges únics El delta de l’Ebre és un paradís. Els fotògrafs hi cerquen els millors racons i les millors llums per captar-ne l’essència i uns horitzons infinits, i els ornitòlegs esperen amb delit l’arribada d’ocells de tot el món, que fan parada i fonda al Delta de camí cap a llocs remots. Quins tresors! Text: Santi Valldepérez | Fotografia: Òscar Rodbag | Assistent de fotografia: Fèlix Sánchez

Dossier central / Escapades al Delta

Amb ingredients propis i manllevats

Una nova generació de cuiners i productors aposta per l'eclecticisme L’arròs, el marisc i l’ànec són alguns dels productes estrella d’una gastronomia, la deltaica, única i singular. La base perfecta per a una cuina tradicional deliciosa. Ara, alguns productors i cuiners aporten aires frescos al panorama i ofereixen plats i productes sorprenents que, malgrat la innovació, enfonsen les arrels en la tradició. Text: Oriol Gracià | Fotografia: Òscar Rodbag | Assistent de fotografia: Fèlix Sánchez

Reportatge

La Mallorca de Llull

Rere els passos del gran humanista a través de l'illa Ramon Llull va néixer en un gresol de cultures i es va imbuir de pensaments molt diferents, fins a esdevenir un dels intel·lectuals més universals de la baixa edat mitjana. La seva vida és plena de viatges per Europa i la Mediterrània: Montpeller, París, Roma, Gènova, Tunis... Però Mallorca va ser sempre la seva llar. 700 anys després de la seva mort, encara podem seguir el rastre de Llull pels carrers de Palma i per racons de l’illa com el puig de Randa o el monestir de Miramar. Text: Pere Antoni Pons | Fotografia: Tolo Balaguer

Rutes

A peu

Per la cresta de la serra Gelada, de penya-segat en penya-segat

La serra Gelada s’alça abruptament entre les badies d’Altea i Benidorm, a la Marina Baixa, amb espadats de més de 300 m. En recorrem la carena, tot gaudint d’una vista espectacular sobre els cingles i una mar turquesa Text i fotografia: Eva Terol

Amb bici

Per les entranyes de l'Alt Pirineu

Pedalem per la vall de Santa Magdalena i recorrem un dels paisatges més variats i bells del Pirineu, a cavall entre l’Alt Urgell, Andorra i el Pallars Text i fotografia: Joan Portell

Amb nens

Cap a les coves del Toll: un viatge a la prehistòria

Al cor del Moianès s’amaga un lloc molt especial on és possible descobrir com vivien els nostres avantpassats més llunyans, fent una ruta circular al voltant de les coves del Toll, un conjunt de cavitats prehistòriques Text: Cecília Lorenzo | Il·lustració: Charuca

Xanascat

El poblat ibèric del turó de les Maleses

La tribu laietana dels ibers va establir diferents poblats al voltant del que ara coneixem com la ciutat de Barcelona. Avui en visitarem un, i, així, després d’una curta caminada, podrem saber com vivien i s’organitzaven Text i fotografia: Jordi Bastart

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix el 50% de descompte:
    12 exemplars de la revista Descobrir + 2 especials Experiències
    per només 35€
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació