Anuncia't al Descobrir

Una guia recull itineraris per la Xarxa de Parcs Naturals vinculats a mites i llegendes

Els bandolers Serrallonga i Capablanca, les dones d'aigua, les bruixes i Colom són alguns dels protagonistes de les rutes

Ja està disponible la guia 'Rutes de llegendes i rondalles', que recull 22 itineraris per 12 espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona al voltant de racons, paisatges i elements patrimonials associats a mites i llegendes. De fet, són els mateixos personatges els que protagonitzen aquests viatges per indrets insòlits, singulars i plens d'història dels espais naturals.

Algunes de les propostes que recull la guia són una ruta entre Viladrau i la Sala que descobreix els racons vitals del bandoler Serrallonga; un itinerari pel curs de la riera de Gualba, al Montseny, guiat per les dones d'aigua; una ruta per les formacions geològiques de conglomerats al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, o la proposta del bandoler Capablanca, que reconstrueix la història de la família Ubach, una de les nissagues amb més tradició a la serra de l'Obac.

Sirenes, remeieres i bruixes
'La sirena de la Falconera', una ruta pel camí de les costes al Parc del Garraf; 'L’ermità oblidat', al Parc del Castell de Montesquiu; 'Guisla, la remeiera', al Parc d’Olèrdola; 'Cristòfol Colom a Sant Jeroni de la Murtra', al Parc de la Serralada de Marina, o 'La bruixa de la pinta d’or', que transcorre per la creu de Montcabrer, al Parc de la Serralada Litoral, són altres històries i rondalles que vehiculen les rutes pels parcs.

La guia, realitzada pel grup SOM, la trobaràs impresa als centres i punts d'informació de la Xarxa de Parcs Naturals, i també la pots visualitzar i descarregar gratuïtament.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació