Anuncia't al Descobrir

5 museus per llepar-se els dits

Us proposem un viatge en el temps a través de l’apassionant món de la xocolata i els dolços

Amb l’arribada de la primavera, els museus esdevenen una excel·lent proposta de cap de setmana. Us proposem fer un viatge en el temps a través de l’apassionant món de la xocolata i els dolços, des dels seus orígens fins als nostres dies. Tallers culinaris i artístics, tastets, maridatges i projecció d’audiovisuals són algunes de les activitats que us ofereixen els museus més dolços del Principat. Esteu preparats? Dolços, xocolata i acció!

Museu de la Xocolata

Museu de la Xocolata Museu de la XocolataFlickr - Creative Commons
Situat a l’antic convent de Sant Agustí, el Museu de la Xocolata és un dels més visitats de Barcelona. Impulsat pel Gremi de Pastisseria de la ciutat, aquest espai màgic fa un recorregut pels orígens de la xocolata, des de la seva arribada a Europa fins als nostres dies, i ens descobreix totes les propietats medicinals d’aquest producte, així com els seus valors nutritius.

Des del Museu s’organitzen tallers pensats per experimentar amb la xocolata i aprendre a fer delicioses postres i divertides figures. També podreu participar en els tastos de xocolata i maridatges amb vins, cerveses artesanes o brandis. Al museu més dolç de Barcelona hi trobareu jocs, emoció, cultura, tradició i història.

Museu de la Xocolata. Carrer del Comerç, 36. Barcelona

Espai Xocolata Simón Coll

Espai Xocolata Simón Coll Espai Xocolata Simón CollWikimedia Commons
Sabeu com es diu l’arbre del cacau? Heu vist mai una pinya o una fava de cacau? Sabeu quina olor fa el cacau acabat de torrar? La resposta a aquestes i moltes altres preguntes les trobareu a l’Espai Xocolata Simón Coll, a Sant Sadurní d’Anoia.

A través d’un muntatge audiovisual amb imatges espectaculars i innovadores, fareu un recorregut vivencial pels orígens, la cultura, la història i el procés d’elaboració de la xocolata Simón Coll. També podreu veure el funcionament de la planta pilot, així com tastar la xocolata acabada de fer. Gaudiu d’una experiència multisensorial, única i innovadora a la capital del cava.

Espai Xocolata Simón Coll. Carrer de Sant Pere, 37. Sant Sadurní d'Anoia

Museu del Torró i la Xocolata d'Agramunt

Museu del Torró i la Xocolata Museu del Torró i la Xocolata d'AgramuntMuseu del Torró i la Xocolata
El Museu del Torró i la Xocolata d’Agramunt és un espai pensat per conèixer els orígens i la història del torró i la xocolata típica d’aquesta vila, així com la trajectòria de l’empresa Torrons Vicens, que ha conservat la tradició torronaire des de 1775.

La visita és un viatge en el temps, un recorregut ple de sensacions i experiències on, a través d’imatges, audiovisuals i infinitat d'estris i maquinària antiga, coneixereu els sectors de l’elaboració artesana del torró tal com va començar a fabricar-lo la família Vicens. Hi trobareu també una recreació de l’obrador torronaire que la família utilitzava l’any 1933.

Per cert, sabíeu que el Torró d'Agramunt ha estat un dels protagonistes del concurs 'El Plat Favorit dels Catalans' d'aquest 2017? Avui comença la final: voteu-hi ja!

Museu del Torró i la Xocolata d'Agramunt. Carretera de Tàrrega, 1. Agramunt.

Museu Trias de les Galetes

Museu Trias de les Galetes Museu Trias de les GaletesMuseu Trias de les Galetes
Aquest equipament centenari és fruit de l’amor profund d’una família a una dedicació: fer galetes de la millor qualitat. El 1908, Joaquim Trias funda l’empresa icona de la vila de Santa Coloma de Farners. Vuitanta-sis anys després s’inaugura l’actual museu, un espai històric de referència que us permetrà veure l’evolució de l’empresa i conèixer les eines utilitzades en les diferents etapes.

Hi trobareu una reproducció de la pastisseria de 1908, amb el taulell original i el despatx del fundador de l’empresa, una llibreta amb 300 fórmules de pastisseria i galetes, una important col·lecció de peces de maquinària i una exposició de llaunes amb què s’han comercialitzat les galetes. La visita finalitza amb un tast de galetes clàssiques acompanyades vi dolç.

Museu Trias de les Galetes
. Carretera de Sils, 36. Santa Coloma de Farners.

Museu de la Confitura

Museu de la Confitura Museu de la ConfituraMuseu de la Confitura
El 2004, Georgina Regàs funda el Museu de la Confitura, un espai gastronòmic situat al municipi empordanès de Torrent. En el seu obrador s’elaboren confitures, melmelades i gelees de més de 114 sabors. El Museu està concebut per descobrir tots els secrets que s’amaguen en un pot de confitura.

En trobareu per a tots els gustos: de fruites exòtiques o tradicionals, dolces o amargues i de clàssiques o desconegudes. S’hi organitzen cursos per a adults i tallers per a nens i nenes de 6 a 12 anys. També disposa d’una biblioteca especialitzada i d’una col·lecció de confitures de diferents països.

Museu de la Confitura. Plaça Major, s/n, Torrent.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació