Anuncia't al Descobrir

Comença la prova pilot que regula l'accés al Montseny

Els dos últims caps de setmana d'octubre i el primer de novembre s'habiliten autobusos gratuïts fins a Santa Fe

Com a prova pilot, la Diputació de Barcelona regularà l’accés al Parc Natural-Reserva de la Biosfera del Montseny durant els caps de setmana del 21 i 22, i 28 i 29 d'octubre, l'1 de novembre i el cap de setmana del 4 i 5 de novembre.

Són els caps de setmana de màxima afluència de visitants, i per evitar l'excés de vehicles particulars al Parc s'habilitarà una línia de transport públic gratuït des de Sant Celoni i Campins fins a la vall de Santa Fe.

Trànsit tallat?
No es tallarà el trànsit de vehicles privats a la carretera BV-5114 entre Campins i Santa Fe, sinó que, en arribar a Campins, s’informarà als vehicles de l’estat dels aparcaments a Santa Fe i es convidarà els visitants a fer ús del transport públic gratuït.

On aparcar els vehicles
A Campins s’habilitarà un aparcament de 500 places, amb un cost de 2 € per vehicle, i des d’aquí sortiran autobusos gratuïts cada 30 minuts fins a Santa Fe. Una altra línia d’autobusos enllaçarà l’estació de Rodalies de Sant Celoni amb Campins, coincidint amb el mateix horari dels trens tant en sentit Girona com Barcelona.

Horaris dels autobusos gratuïts
L'autobús entre Campins i Santa Fe circularà entre les 11.30 i les 17 h, i el de Sant Celoni a Campins, entre les 11.10 i les 17.25 h.

Per què aquesta prova pilot?
La vall de Santa Fe és una de les zones del Parc Natural del Montseny que més visitants rep, perquè és un punt important de lleure des d’on surten nombrosos itineraris per l’interior del Parc.

En aquesta zona, on hi ha un punt d’informació del parc, hi ha tres espais d’aparcament amb capacitat per a 200 vehicles. Un cop aquestes places d’aparcament estan plenes, és pràcticament impossible deixar el vehicle privat estacionat correctament. En la majoria dels casos els vehicles es deixen estacionats als vorals de la carretera o a les entrades de camins particulars, dificultant l’òptima circulació.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació