Anuncia't al Descobrir

Una nova ruta cicloturística unirà Lleida i Girona

El primer tram, entre la capital del Segrià i Cervera, se senyalitzarà aquesta tardor

Els amants de la bicicleta disposaran d’un corredor segur per a ciclistes entre les ciutats de Lleida i Girona a través de camins rurals ja existents, carrerades ramaderes, vies urbanes, trams ferroviaris en desús i carreteres amb poca densitat de trànsit.

La Generalitat senyalitzarà aquesta tardor un primer tram d’aquesta nova ruta cicloturística que enllaçarà les ciutats de Lleida i Cervera.

Amb les alforges plenes de vivències
La proposta recupera el projecte InterCatalunya, que ja es va plantejar fa 11 anys amb l'objectiu de promoure l'anomenat 'cicloturisme d’alforges': recórrer llargues distàncies amb bicicleta tot combinant l’esport i el turisme.

El recorregut és de 298 km i està pensat perquè es cobreixin entre 40 i 80 km al dia. Les poblacions principals de l’itinerari permeten la intermodalitat de la ruta amb el transport públic col·lectiu, com és el cas del tren d’alta velocitat a Lleida; els regionals a Lleida, Mollerussa, Tàrrega o Cervera, i les estacions d’autobusos interurbans.

El primer tram d'aquest corredor, de 67,7 km, se senyalitzarà a la tardor i travessarà 12 municipis de les comarques de la plana de Lleida: Lleida, Alcoletge, Bell-lloc, Sidamon, el Palau d'Anglesola, Vila-sana, Castellnou de Seana, Bellpuig, Vilagrassa, Tàrrega, Granyanella i Cervera. La ruta cicloturística recorre trams del camí de Sant Jaume i inclou espais d'interès com el parc de la Mitjana, a la ciutat de Lleida, i l'estany d'Ivars i Vila-sana, entre d'altres.

Una gran xarxa
Aquest primer tram del corredor forma part de la ruta que portarà el nom d’InterCatalunya i que recorrerà també Calaf, Manresa, Vic i Girona. Se sumarà a la Via Pirinexus, transfronterera, iniciada el 2013 a les comarques de Girona, i a la Via Mediterrània-EuroVelo 8, que recorrerà Catalunya de nord a sud, en paral·lel a la costa.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació