Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Girona presenta la primera xarxa de boscos saludables de Catalunya

Els banys de bosc són un nou producte ecoturístic que proporcionen benestar

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l’Associació Sèlvans acaben de presentar la primera xarxa de Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics que es posa en marxa a Catalunya i a l’Estat espanyol.

El projecte de la xarxa de boscos s’inspira en models existents en països com el Japó, els Estat Units, Corea del Sud i Alemanya, i té per filosofia contribuir a la protecció i conservació dels boscos madurs i singulars amb valor natural, esdevenir un nou recurs forestal per a la propietat forestal, i també convertir-se en un producte innovador ecoturístic de salut per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, anomenat 'bany de bosc'.

Des d’aquest mes de novembre els boscos de Can Fornaca, a Caldes de Malavella; Palau-sacosta, a Girona, i les Torrenteres, a Vidrà, ofereixen 'banys de bosc' als visitants que s’interessin per gaudir d’itineraris terapèutics que proporcionen benestar.

Posteriorment, durant l'any que ve, s'incorporaran a la xarxa els boscos de Can Serra, a les Preses; Serra d’Heures, a Sant Hilari Sacalm; Requesens, a la Jonquera, i Sant Grau, a Tossa de Mar.

Els Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics gestionats per l’Associació Sèlvans, a través d’un contracte de custòdia, disposen d'un mètode terapèutic propi que consisteix a realitzar un recorregut a peu de 2 hores ('slow walk') durant el qual es practiquen exercicis sensorials guiats (respiració, observació, silenci, aerobiologia...).

El preu del bany de bosc oscil·la entre els 15 i els 50 €. De moment es pot contractar al web de Sèlvans, i properament es comercialitzarà també com a paquet turístic (amb estades en allotjaments o àpats en restaurants) a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació