Anuncia't al Descobrir

10 regals originals de Reis

Si vols fer un regal relacionat amb el nostre país, una subscripció a la revista DESCOBRIR sempre és una bona opció, però hem volgut recollir una selecció de jocs i regals originals per a totes les edats que et permetran gaudir d'una manera pràctica i divertida de diversos aspectes del nostre territori.

Guies d'excursions en família

Una eina imprescindible per iniciar els infants en la muntanya són les guies d’excursions en família. Si vols sorprendre els teus fills amb rutes que els permetin no només gaudir de la natura, sinó també descobrir els racons més màgics del nostre entorn i espais inoblidables, et recomanem llegir aquest rànquing de 5 guies que, de ben segur, et seran ben útils de cara a preparar la següent sortida en família. 

Guies d’excursions en família. Diverses editorials | 5 guies imprescindibles d'excursions en família
Excursions amb nens des d'una àrea de pícnic Excursions amb nens des d’una àrea de pícnic

Calçotada Wars

Si vols competir amb els teus amics per veure qui menja més calçots sense córrer el risc de patir un empatx, el joc de cartes Calçotada Wars posarà a prova la golafreria de tothom qui hi jugui. Aquest joc, àgil i amb unes normes senzilles, assegura una estona trepidant. Acaba guanyant el jugador més àvid: aquell capaç de robar cartes a l’adversari, cuinar els calçots i cruspir-se’ls abans no s’acabin els ingredients. La partida té una durada aproximada d’entre 20 i 45 minuts i hi poden jugar de 2 a 6 persones. Sempre t’han dit que amb el menjar no s’hi juga, però aquí farem una excepció.

Calçotada Wars. Catalan Games | Disponible a Productes de la Terra | 17,95 €

Joc de cartes Calçpotada Wars Catalan Games

Dessuadores amb missatges del territori

Els Reis d’Orient i el tió ben poques vegades s’obliden de portar alguna peça de roba a cada llar. Si vols fer saber a tothom la teva estima cap als Països Catalans i les seves tradicions més arrelades, hi ha un bon munt de dessuadores que et permetran lluir missatges vinculats al nostre país, i és que podem trobar des d’estampats amb imatges de les nostres serres i muntanyes més emblemàtiques fins a d’altres que contenen missatges sobre el món boletaire, els castellers o els calçots.

Dessuadores dels Països Catalans. Diverses marques de roba | Disponible a MelicotóProductes de la Terra i Samarretes valencianes.
Dessuadora del Montsant Productes de la Terra

Joc de taula Castellers

La diada castellera és a punt de començar... Fins a quatre colles es juguen la pell en una competició vibrant: veure quina és capaç de carregar els castells de més dificultat en el mínim temps possible, per tal d’aconseguir rebre més aplaudiments del públic. Però no és senzill, ja que un descuit pot fer caure el castell en el moment més inesperat. L’editorial de jocs de taula Devir recrea en el joc Castellers una diada amb molta estratègia: a banda de completar les estructures, cal parar atenció a les cartes que vas rebent, sense oblidar la figura cabdal dels grallers i el cap de colla, que proporcionen una ajuda extra. També hi ha cartes específiques per complicar la vida a les colles del teu costat, com ara la ‘llenya’ o el ‘canguelo’. La durada aproximada de la partida és de 20 minuts i hi poden jugar de 2 a 4 jugadors.

Castellers. Devir Iberia | Disponible a Amazon i Productes de la Terra | 18 €

Joc de taula Castellers Devir Iberia

Ocells de Catalunya per fer papiroflèxia

La mallerenga carbonera, el pit-roig i el mussol són tres dels ocells més estimats a Catalunya, i tenir-los a casa mai havia estat tan fàcil. Plego ofereix una col·lecció de figures plegables amb les quals donar forma a aquests ocells autòctons; els paquets consisteixen en diversos papers d’art de polpa tenyida, una fitxa didàctica amb les principals característiques de l’ocell i les instruccions de muntatge. Els papers ja venen tallats, de manera que només cal plegar, enganxar i gaudir d’una bona estona confeccionant aquestes figures tan curioses.

Col·lecció Ocells de Catalunya. Plego | Disponible a Plego i Oniricat | De 18 a 20 €
Mussol de paper Plego paper figures

Barcelona, la rosa de foc

Barcelona, segona meitat del segle XIX. Amb les muralles tot just enderrocades, la ciutat comença a créixer gràcies a la construcció de l’Eixample seguint els plans de Cerdà. Es tracta d’una època de prosperitat, en què augmenta el poder de determinades famílies burgeses i es creen edificis tan importants com el Palau de la Música. Però alguna cosa més es mou a Barcelona: el moviment obrer i el col·lectiu anarquista esclata en protestes al carrer: Barcelona esdevé “la rosa de foc”. Aquest joc de taula per a 2-4 persones i uns 90 minuts de durada posa els jugadors a la pell de famílies burgeses de la Ciutat Comtal, que competeixen per aconseguir la màxima prosperitat i prestigi social a la vegada que tracten d’evitar que la revolució anarquista s’estengui.

Barcelona, la rosa de fuego. Devir Iberia | Disponible a Amazon i Zacatrus | 45 €

Joc de taula Barcelona, la rosa de fuego Devir Iberia

Reclams per a ocells

Un regal original per gaudir de les sortides al bosc en família és aquesta caixa de reclams per a ocells, que conté sis xiulets que reprodueixen els sons de diverses espècies d'ocells per tal d’atraure’ls i identificar-ne el cant. Aquests reclams, que imiten els sons del cucut, l’ànec collverd, la tórtora, el rossinyol, el mussol comú i la polla d’aigua, estan fets de manera artesanal per un entusiasta dels ocells de Grenoble, als Alps francesos. La caixa de fusta conté una explicació sobre com fer servir cadascun dels instruments i diverses recomanacions per no molestar les espècies que s’imiten.

Caixa de 6 reclams Didactic. Quelle est Belle Company | Disponible a Oryx | 95 €
Reclams per a ocells Quelle est Belle Company

Joc de cartes Boletaires

Trobes a faltar llevar-te d’hora, agafar el cistell i perdre’t enmig del bosc per anar a buscar bolets? Amb el joc de cartes Boletaires el fred ja no serà un impediment per anar a collir-ne. Aquest joc per a dos jugadors i amb una durada aproximada de 30 minuts ens endinsa en una arbreda tardorenca plena de bolets: com en tots els boscos, n’hi ha de comestibles, però també de verinosos. L’objectiu del joc és trobar els millors bolets i cuinar-los en una paella, afegint-hi mantega i sidra per refinar-ne el gust; el jugador que prepari les millors racions guanyarà la partida. Una manera divertida de conèixer els bolets més comuns a les nostres muntanyes.

Boletaires. Devir Iberia | Disponible a Girem i Productes de la Terra | 12,60 €

Joc de cartes Boletaires Devir Iberia

Coixí ensaïmada

No t’ho creuràs, però hem trobat una ensaïmada que no engreixa i que dura per sempre. Mallorca Fa Talent, una empresa mallorquina que converteix la gastronomia de l’illa en uns coixins tan còmodes com deliciosos, ens ofereix aquestes ensaïmades que, a simple vista, ens endraparíem sense dubtar-ho ni un moment. El coixí, a més, ve servit dins la capsa que tradicionalment protegeix les ensaïmades mallorquines.

Coixí ensaïmada. Mallorca Fa Talent | Disponible a Mallorca Fa Talent | 19,90 €
Coixí ensaïmada Mallorca Fa Talent

1714, el cas dels catalans

L’estratègia i la negociació van ser els pilars de la guerra de Successió espanyola de la primeria del segle XVIII, quan es va formar la Gran Aliança, una coalició de països creada el 1701 contra el poder borbònic que, en morir Carles II sense descendència, volia unir el regne de França amb les corones de Castella i Aragó. Aquests dos conceptes són el pal de paller de 1714: El Cas dels Catalans, un joc de taula per a 2-5 persones ambientat en un conflicte que va canviar la història del nostre país. Durant la partida, que pot allargar-se fins a les dues hores, cada jugador controla una de les potències aliades: la Gran Bretanya, els Països Baixos, Àustria, Savoia i Portugal, havent de complir uns objectius específics per tal de situar-se en la millor posició possible de cara al tractat final de la guerra. A la partida hi intervenen fets històrics, personatges i batalles rellevants de la guerra de Successió, i no hi falta la guerra contra els borbons i la constant interacció entre jugadors.

1714: El Cas dels Catalans. Devir Iberia | Disponible a Girem i Zacatrus | 40,50 €

Joc de taula 1714, el cas dels catalans Devir Iberia
Comentaris
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació