Anuncia't al Descobrir

5 propostes per iniciar-se en les raquetes de neu

Gaudeix de l'hivern al Pirineu caminant per les seves majestuoses muntanyes nevades

Amb l’arribada de l’hivern, el Pirineu es vesteix de blanc. És llavors quan esdevé necessari calçar-se alguna mena d’estri per avançar sobre el mantell de neu, com les raquetes. Utilitzades antigament per desplaçar-se per terrenys nevats, ja fos per caçar, comerciar o traslladar-se d’un lloc a l’altre, la pràctica de les raquetes de neu ha esdevingut una activitat de lleure cada cop més popular a casa nostra. Raquetes, bastons i ganes de caminar és l’únic que necessiteu per descobrir la muntanya a l’hivern.

Ruta nocturna i activitats a Rasos de Peguera

Rasos de Peguera - raquetes Rasos de PegueraIndòmit
L'antiga estació de Rasos de Peguera, a la comarca del Berguedà, va ser el primer lloc de Catalunya on es va practicar l’esquí. Tancada des del 2004, els caps de setmana d’hivern continua aplegant un bon nombre de persones que volen tastar la neu, ja sigui construint ninots de neu o llançant-se en trineu pendent avall. El suau relleu d’aquesta zona prepirinenca permet gaudir d’un entorn privilegiat sense la necessitat de superar grans desnivells. Amb l’empresa d’esports d’aventura Indòmit podreu iniciar-vos en les tècniques de progressió amb raquetes de neu. També realitzen rutes nocturnes.

Més informació: Rasos de Peguera

Sortida guiada a Vall de Núria

Núria Estació d'esquí de NúriaVíctor Molas / Wikimedia Commons
Al Pirineu Oriental i envoltada per cims de gairebé 3.000 metres trobem l'estació d'esquí i muntanya de Vall de Núria. Els caps de setmana d’hivern, l’empresa de guiatge Oxineu ofereix rutes guiades amb raquetes de neu. Al llarg de dues hores avançareu amb l’ajut d’unes raquetes i bastons per un entorn idíll·lic on paisatge, cultura i natura es fonen en una de les valls més emblemàtiques del Pirineu. L’únic mitjà per accedir a la vall és el tren cremallera, un transport singular que al llarg de 12 quilòmetres supera un desnivell de més de 1.000 metres.

Més informació: Vall de Núria

Ruta circular a Vallter 2000

Vallter 2000 - raquetes Vallter 2000
L’estació d’esquí de Vallter 2000 es troba a la comarca del Ripollès i és la més oriental de tot el Pirineu. Disposa de 7 itineraris per fer amb raquetes de neu per a tots els nivells, des de famílies amb nens fins a esportistes avançats. L’empresa Guies de Muntanya Nord Sud ofereix l’oportunitat d’iniciar-se en aquest esport, amb un circuit circular de dues hores que comença a l’estació i que presenta un desnivell i una distància moderats. Durant l’excursió, podreu conèixer la muntanya hivernal i els elements que en formen part.

Més informació: Vallter 2000

Circuit de natura a Tuixent-La Vansa

Tuixent-La Vansa raquetes Tuixent-La Vansa
Aquesta estació d’esquí nòrdic del Solsonès ha dissenyat el circuit de natura, un recorregut circular ideal per debutar amb raquetes de neu. L’itinerari comença a peu de pistes, davant mateix de l’edifici de l’estació d’esquí de fons. Al llarg del circuit trobareu senyals que cal seguir i alguns punts senyalitzats amb una lletra. El circuit de natura té una distància d’un quilòmetre i mig i no supera els 100 metres de desnivell. Podeu llogar raquetes a la mateixa estació. El preu inclou un full amb els itineraris senyalitzats i informació d’interès. Hi ha diversos circuits: el de natura, l’excursió fins al refugi de Sangonelles i l’ascensió a la tossa Pelada.

Més informació: Tuixent-La Vansa

Excursió interpretativa a Port Ainé

Port Ainé Port Ainé
Situada al massís de l’Orri, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’estació d’esquí de Port Ainé gaudeix d’una orientació privilegiada que li permet gaudir d’un microclima favorable, sobretot en temporades amb nevades escasses, i d’una immillorable qualitat de neu pols. L’excursió interpretativa Port Ainé és una ruta familiar curta, pensada per descobrir els boscos de pi negre del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Al llarg del recorregut trobareu un seguit de plafons interpretatius que us ajudaran a conèixer les principals plantes i animals que habiten en aquests boscos. També podreu observar una panoràmica de l'entorn del massís de l'Orri des del mirador de la Coma del Forn. El recorregut va a càrrec d’un guia oficial del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Més informació: Port Ainé

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació