Anuncia't al Descobrir

Sabadell impulsa una ruta pels edificis modernistes de la ciutat

L'itinerari passa per l'Hotel Suís, la Seu Central de la Caixa de Sabadell o l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis

L'Ajuntament de Sabadell impulsa un itinerari pel centre històric de la ciutat que té com a fil conductor el Modernisme.

L'Hotel Suís és un dels edificis emblemàtics d'aquella època, però també la Fàbrica Sallarès Deu, la Seu Central de la Caixa de Sabadell, l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis, el Despatx Lluch o la Casa Ponsà. Les escoles Enric Casassas i Sagrada Família són un bon exemple de modernisme aplicat a una obra pública. I són alguns dels punts més emblemàtics que es poden unir gràcies a la nova ruta.

Una mica d'antecedents
Des de mitjan segle XIX i fins a principis del segle XX, el desenvolupament industrial de Sabadell havia prosperat fins a convertir-la en un centre econòmic dedicat a la fabricació de teixit i llana.

La burgesia va trobar en el corrent modernista la manera de manifestar-se i fer palès el seu predomini, i es van encarregar edificis imponents, des de cases familiars i despatxos tèxtils fins a escoles, comerços i un hotel.

Filosofia de vida
El Modernisme va influir en totes les branques de l'art, però també va representar una filosofia de vida. El corrent concebia els edificis com una obra d'art total, per això els arquitectes tenien en compte fins al més petit detall a l'hora de dissenyar l'obra, i hi feien participar diversos artesans.

Com fer la ruta?
Tota aquesta explosió de creativitat es pot copsar en els diferents edificis modernistes que hi ha a Sabadell. A l'Oficina de Turisme, ubicada precisament al Despatx Lluch, es pot aconseguir un mapa amb els principals edificis modernistes de la ciutat. El mapa també es pot descarregar gratuïtament al web de l'Ajuntament.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació