Anuncia't al Descobrir

18 cavalls passen l'hivern al Parc del Garraf

Han vingut des de l'alt Berguedà després de recórrer el camí transhumant de Marina

Una manada de 18 cavalls de la Fundació Miranda, que recupera animals maltractats o abandonats, han arribat al Parc del Garraf per passar-hi l'hivern, després d’haver recorregut prop de 200 km del camí ramader de Marina, entre el pla de l’Orri, a la serra del Catllaràs (Berguedà), fins a Olivella, al Garraf.

És la primera vegada que es fa aquesta transhumància, i l'objectiu és beneficiar la recuperació i el benestar dels animals, i millorar els espais del parc gràcies a la pastura.

Més benestar i menys incendis
El Parc del Garraf ha habilitat un terreny de 300 hectàrees de pastura d’estepa mediterrània amb tancat elèctric, situat prop del nucli d’Olivella, que és ideal per a la salut i la recuperació dels animals. Aquest tipus de pastura també és bona per al terreny, perquè el neteja i s'evita la propagació d’incendis forestals.

La idea és que l'experiència es repeteixi cada any, pels valors afegits que aporta al parc i als cavalls, i pels valors econòmics, ecològics i turístics que es volen potenciar amb el camí ramader de Marina.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació