Anuncia't al Descobrir

Alcarràs obre el Centre d'Interpretació del Món Rural

Amb més de 350 objectes, s'hi posa en valor el treball agrícola del municipi del Segrià

El municipi d'Alcarràs, al Segrià, ha inaugurat el Centre d'Interpretació del Món Rural amb una interessant mostra inèdita de materials, eines i peces agrícoles de segles passats, tots cedits per veïns del poble.

L'equipament, habilitat per l’Ajuntament a l’antic edifici Sauret, acull una mostra de material, instruments i eines agrícoles que permeten al visitant fer-se una idea de com era la vida al camp abans de l’auge de la mecanització.

Un carro de Macià i una arada del segle XVI
L’espai exhibeix més de 200 peces (la majoria cedides per Claudio Godia), de les 350 que formen part del fons del centre. La major part del material és del segle XIX i de la primera meitat del XX, tot i que les peces més destacades són una arada de fusta del segle XVI, per la seva antiguitat, i un carro que va pertànyer a Francesc Macià, procedent de la casa que la família tenia a Vallmanya, per la seva singularitat històrica.

El Centre d'Interpretació del Món Rural d'Alcarràs es pot visitar el primer cap de setmana de cada mes, els dissabtes de 16 a 18 h i els diumenges d'11 a 14 h. Durant l'horari d'obertura de l'espai, hi haurà una tècnica especialitzada que farà l'explicació. Fora d'aquest horari, s'organitzen visites per a grups, que cal reservar prèviament.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació