Anuncia't al Descobrir

La Garriga inaugura la nova museografia del refugi antiaeri

L'ambientació trasllada els visitants al dia després del fatídic bombardeig del 29 de gener de 1939

El refugi antiaeri de l’estació de la Garriga, construït pel veïnat l’any 1938 per defensar-se dels atacs aeris franquistes, va salvar la vida de nombrosos garriguencs el 29 de gener de 1939 en un bombardeig que va causar la mort de tretze persones i que va destruir l’estació de tren, situada just al davant del refugi. Considerat com el primer refugi museu de Catalunya i excepcionalment ben conservat, enguany presenta una nova museïtzació que gira al voltant del cicle 'La Garriga pel Foment de la Pau 2018'. 

La nova ambientació, que es pot veure a partir del 28 de gener, canvia el fil de la història que s’explica als visitants: es deixa enrere el protagonisme dels refugiats i el paper de la dona a la guerra per fer un viatge que va des de l’estiu de 1938 fins a l’1 de febrer de 1939, quan l’exèrcit de Franco entrà a la Garriga. En aquest viatge destaca un nou audiovisual que transporta l’espectador al dia següent del fatídic bombardeig. Les visites al refugi es faran cada segon dissabte de mes o en visites concertades al Centre de Visitants de la Garriga.

El cicle 'La Garriga pel Foment de la Pau 2018' es desenvolupa enguany durant dos períodes: entre gener i març gira al voltant de la commemoració del bombardeig feixista del poble (el 29 de gener de 1939), i entre setembre i novembre, entorn del Dia Internacional de la Pau (21 de setembre). Durant aquests dos períodes, hi ha un seguit d’activitats programades com ara cinefòrums, xerrades, presentacions de llibres o visites teatralitzades al refugi.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació