Anuncia't al Descobrir

Sabadell es consolida com a referent cultural amb el cicle simfònic i d'òpera

L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell celebra el seu 35è aniversari aquesta temporada

L'Ajuntament de Sabadell programa des de fa anys un cicle estable de concerts simfònics als teatres municipals, un cicle que s'ha convertit en un dels signes d’identitat de la ciutat, juntament amb la programació d'òpera. El teatre de La Faràndula és l'escenari principal on tenen lloc aquestes actuacions.

L'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) ha començat la temporada amb un títol de d'Amadeus Mozart, 'Così fan tutte', i continua amb 'Don Carlo', de Giuseppe Verdi, els dies 21, 23 i 25 de febrer, i 'Cavalleria Rusticana', de Pietro Mascagni, i 'Pagliaci', de Ruggero Leoncavallo, els dies 25, 27 i 29 d'abril.

El 16 de març, l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) interpretarà obres de Maurice Ravel i Michael Nyman amb Enrique Lapaz i James Ross al piano. El 6 d'abril, just després de Setmana Santa, l'OSV interpretarà la 'Passió segons sant Joan', de Johann Sebastian Bach, juntament amb el Cor Lieder Camera. Finalment, el 8 de juny, l'OSV, sota la direcció de James Ross, s'atreveix amb un programa que confronta Txaikovski amb la banda sonora de la pel·lícula 'Doctor Zhivago', composta per Maurice Jarre.

Una història conjunta

L'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès són els dos pilars de la creativitat musical i cultural de Sabadell.

L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell va néixer l'any 1982 i porta més de 800 representacions tant a Sabadell com a d’altres punts de la geografia catalana, espanyola i mundial. Aquesta temporada 2017-2018 celebra el 35è aniversari de la seva fundació i el 30è aniversari del Cicle Òpera a Catalunya, que fa arribar l'òpera a diferents municipis del país.

L’Orquestra Simfònica del Vallès es va crear l'any 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, però tot just un any més tard es va convertir en l’única orquestra simfònica de l’Estat espanyol com a societat anònima laboral, és a dir, on els treballadors en són alhora els propietaris.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació