Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

El Montsec renova i consolida la Certificació Starlight

El segell acredita que la serra és un dels millors llocs del món per observar les estrelles

La Fundació Starlight, avalada per la Unesco, ha renovat al Montsec la certificació com a Reserva i Destinació Turística Starlight, fet que consolida la serra com un dels millors llocs del món on veure les estrelles. La nova certificació s'allarga fins al 2021.

La distinció de Destinació Turística Starlight acredita que la regió és idònia per organitzar-hi activitats turístiques relacionades amb l'observació del firmament i lligades a la qualitat màxima del cel i la seva protecció contra la contaminació lluminosa.

La Reserva Starlight és una zona encara més acotada dins de l’àrea de la destinació turística, i engloba espais naturals amb un grau encara més elevat pel que fa a la qualitat del cel nocturn, l’accés a la llum dels estels i la preservació dels valors astronòmics, culturals i paisatgístics de l’entorn.

Xifra rècord de visitants
En aquest entorn es troba el Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc Astronòmic Montsec (PAM), que ha tancat l’any 2017 amb un registre de visitants rècord, 32.936, fet que suposa un increment de gairebé el 3% respecte a l’any anterior.

Des que va obrir al públic l’any 2009, el COU ha rebut ja 235.000 persones. El retorn econòmic de l'equipament és molt important per al sector turístic del Montsec, i especialment en els àmbits de l’allotjament, la restauració i els serveis. Segons un estudi encarregat a una consultora externa, la mitjana de despesa de cada visitant del PAM és de 60 €, xifra que suposa uns ingressos de prop de dos milions d’euros l’any.

Més certificacions
El repte d'aquest any és presentar la candidatura del Montsec per obtenir la certificació que atorga la International Dark Sky (IDA), un reconeixement que convertiria el Montsec en el primer territori del món a obtenir les dues certificacions de més prestigi internacional que hi ha en aquest àmbit i que consolidaria les comarques de Lleida com un punt de referència de primer ordre per a l’observació del firmament.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació