Anuncia't al Descobrir

S'identifiquen 55 productes gastronòmics singulars de les comarques de Barcelona

La Xarxa Productes de la Terra està impulsada per la Diputació

La Xarxa Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona ara fa vuit anys, ha identificat 55 productes que, per les seves característiques, són genuïns i singulars de la demarcació de Barcelona. Entre aquests productes hi ha la llonganissa de Vic, el cigronet de l'Anoia, la mongeta del ganxet, la maduixa del Maresme, el vi de la DO Penedès o les gambes de Vilanova i la Geltrú.

Un producte singular és aquell que destaca per unes característiques úniques que el distingeixen de la resta i que està arrelat a un territori concret on es produeix o s’elabora. Les particularitats dels productes singulars poden ser degudes a factors com la tradició, la innovació i la qualitat.

Recuperació de varietats locals
Gràcies a l'impuls de la Xarxa Productes de la Terra, s'han pogut recuperar 132 varietats locals, especialment de tomàquets i de llegums, com ara les mongetes seques del carall, les mongetes avellaneta rossa, les mongetes del ganxet terrer o els tomàquets de penjar de rosa ple, ramellet o bombeta taronja.

La Xarxa té la finalitat de preservar i enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles.

Impacte econòmic

Actualment, la Xarxa compta amb un cens de prop de 1.200 empreses productores d’aliments amb trets singulars propis de la demarcació. Unes empreses que, segons càlculs de la Diputació, donen feina a unes 6.700 persones. Les comarques amb més empreses censades són l’Alt Penedès (el sector vitivinícola té molta força en aquesta comarca), el Vallès Oriental i Osona.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació