Anuncia't al Descobrir

10 experiències de primavera

Des de gaudir de flaires aromàtiques a la natura fins a fer un salt amb paracaigudes; endinsar-se en el món dels ocells rapinyaires o conèixer les abelles, sense perill que et piquin. Perdre's per la Vall del Corb o vorejar vinyes amb 'segway'. Les activitats que et proposem tot seguit et permetran gaudir al màxim de la primavera que comença.

Les plantes aromàtiques al Parc de les Olors

Plantes aromàtiques al Parc de les olors
Descobreix amb els cinc sentits el Parc de les Olors de Claverol, a la Conca de Dalt, gràcies a les visites guiades basades en el cultiu de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals. Es tracta d'una experiència que permet estar en contacte amb la natura i gaudir d'una jornada diferent. I sense renunciar a l’aprenentatge: t’ensenyaran a cultivar les plantes, a tallar-les i a assecar-les.

Més informació en aquest enllaç.

A volar al Cim d'Àligues!

Cim d'Aligues
Bec ganxut i ungles esmolades, els ocells rapinyaires són els protagonistes de les activitats al Cim d’Àligues de Sant Feliu de Codines, un indret on es donen a conèixer de manera didàctica al gran públic les característiques i les peculiaritats d’aquests ocells, entre els quals les àligues o els mussols. Una vegada s’han escoltat els conceptes necessaris per reconèixer-les, des d’un mirador natural s’observa el vol en llibertat d’algunes aus rapinyaires del centre.

Més informació en aquest enllaç.

Amb bici per la Ruta del Carrilet

La Ruta del Carrilet, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols
Cada vegada hi ha més espais a la natura habilitats perquè puguin gaudir-ne persones de totes les edats i capacitats. La via verda que uneix Olot i Sant Feliu de Guíxols és un itinerari de pràcticament un centenar de quilòmetres ben adaptat per fer-lo a peu, amb bicicleta i, també, amb ‘handbike’. Hi podrem gaudir d’un passeig agradable i fascinant des de les terres volcàniques de la Garrotxa fins a la brisa marina de la Costa Brava passant pel centre mateix de la ciutat de Girona.

Més informació en aquest enllaç.

Explorem la Vall del Corb

Excursió per la vall del Corb
Situada a cavall de les comarques de l’Urgell i la Conca de Barberà, la Vall del Corb és una zona de gran interès natural, relativament poc coneguda en comparació amb altres zones del país i farcida de petits poblets amb encant fets de pedra i carrers estrets. El curs del riu la travessa i la nodreix d’aigua mentre passegem entre oliveres, horts, boscos, vinyes, ametllers i molts altres cultius fins a arribar al Segre. Perdre-s’hi no és una mala idea.

Més informació en aquest enllaç.

Descobrint el món de les abelles

Taller La vida de les abelles
Cal repetir i conèixer la importància que tenen les abelles al món. Potser ja en sou conscients, però potser no coneixeu els detalls del seu cicle vital, el funcionament del rusc, la relació de l’home amb aquests insectes al llarg de la història i tots els productes que obtenim de la seva feina... Pots conèixer-ho de primera mà a l’Espluga de Francolí, i sense rebre cap picada! En aquesta activitat es fa una introducció teòrica del món de les abelles i les eines que utilitzen els apicultors. Posteriorment, protegits amb vestits i guants d’apicultor, fareu una visita al rusc per veure les abelles de prop.

Més informació en aquest enllaç.

Amb segway per les vinyes del celler Jean Leon

Rodant entre les vinyes de Jean Leon
De Ceferino Carrión a Jean Leon, la vida d’aquest càntabre que va esdevenir confident de les estrelles de Hollywood i un referent en l’àmbit gastronòmic es resumeix en les ampolles de vi que duen el seu nom. Avui dia, el celler Jean Leon és propietat dels cellers Torres i l’empresa vilafranquina ha decidit apropar la vida del fundador d'aquesta finca a tothom a través d’un conjunt d’activitats. En aquesta ocasió la proposta és fer un recorregut amb 'segway' per les vinyes, una manera divertida, còmoda i ecològica de moure's i gaudir de la natura. La visita acaba amb un tast de vins de Jean Leon.

Més informació en aquest enllaç.

Tallers d'ornitologia al Jardí dels Ocells

Jardí dels Ocells
Entre Moja i Sant Miquel d'Olèrdola, a pocs quilòmetres de Vilafranca del Penedès, el Jardí dels Ocells és un espai on grans i petits poden veure una gran col·lecció d'aus exòtiques provinents d'arreu del món. Els ocells viuen en grans gàbies de fusta, molt ben condicionades. A banda de veure'ls i aprendre a identificar-los i cuidar-los, els nens i nenes poden participar en activitats i tallers relacionats amb el món de l'ornitologia, com ara fer un niu per a aquests animalons. 

Més informació en aquest enllaç.

Salt en paracaigudes al Bages

Salt en paracaigudes
Fer un salt des d'una altura d'entre 3.000 i 4.000 metres és un exercici només apte per a amants de les emocions fortes. Això sí, la sensació d'adrenalina us deixarà el cos amb ganes de més. La proposta de Skydive BCN consisteix en un salt en tàndem amb un instructor professional amb un paracaigudes. Després d'un vol de prop de 15 minuts en avioneta, saltareu al buit i, en funció de l'altura, caureu a gran velocitat durant entre 15 segons i un minut.

Més informació en aquest enllaç.

A la descoberta dels secrets de Cardona

La visita a la muntanya es planteja com una gimcana
Sabeu que a l’interior de la Muntanya de Sal de Cardona s’amaguen els ingredients per crear la misteriosa Pedra dels Desitjos? Sabeu que, al castell de Cardona, dos viatgers en el temps volen saber com va acabar la història d’amor de la torre de la Minyona? En aquesta població del Bages podreu participar en aquestes aventures a través de dues vistes teatralitzades familiars.

Més informació en aquest enllaç.

Primavera a la Muntanya d’Alinyà

La rectoria d'Alinyà
Al poble d’Alinyà, entre Coll de Nargó i Organyà, s’ha restaurat l’antiga rectoria romànica al costat de la seva església. La Rectoria s’ha convertit en el punt de recepció dels visitants a la Muntanya d’Alinyà i allà podeu trobar informació, records i una gran varietat de productes de proximitat (no hi falten els “trumfos”, pomes, tòfones, bolets, herbes aromàtiques, embotits i formatges). A més, al pis de dalt es pot visitar un espai museogràfic amb els projectes que actualment allotja la vall, i s’hi projecta un audiovisual sobre els voltors, ja que aquesta vall és l’única d’Europa on s’observen amb facilitats les quatre espècies de voltors del continent: el trencalòs, el voltor negre, l’aufrany i el voltor comú.

Més informació en aquest enllaç.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació