Anuncia't al Descobrir

5 trens turístics amb encant

Us proposem 5 viatges a bord d'uns combois amb història que us permetran gaudir de paisatges excepcionals a velocitat pausada

Aquests no són trens de viatgers, sinó ferrocarrils turístics amb locomotores centenàries que viatgen pausadament i que us permetran fruir de paisatges excepcionals mentre viatgeu en vagons d’època. Una bona oportunitat per reviure temps llunyans, quan les presses no formaven part del nostre món quotidià.

Tren Groc

El Tren Groc
La cèlebre línia ferroviària del Tren Groc és l’orgull i el símbol de la Catalunya del Nord. Conegut com el Canari del Pirineu pel seu color groc llampant, enllaça 22 estacions entre les poblacions de la Tor de Querol i Vilafranca de Conflent, en un recorregut de 63 quilòmetres. La seva velocitat pausada us permetrà gaudir de paisatges excepcionals, de la vall de la Tet a l’altiplà ceretà. Al llarg del trajecte passareu per ponts i túnels sorprenents com el de Sejourné i Gisclard. A l’estiu, els vagons descoberts faran les delícies dels més menuts. Funciona tot l’any.

Més informació al web de Turisme Pirineus Orientals.

Tren dels Llacs

Tren dels Llacs Tren dels Llacs
Amb l’arribada de la primavera, el Tren dels Llacs emprèn de nou la marxa. Una locomotora històrica i quatre vagons d’època ens retornaran la nostàlgia, les sensacions i les perspectives de temps llunyans mentre gaudim d’un trajecte inoblidable a través de paisatges esplèndids. El recorregut, entre Lleida i la Pobla de Segur, segueix el curs de la Noguera Pallaresa i en travessa els embassaments. Al llarg del trajecte es poden realitzar visites guiades a diverses destinacions com la Pobla de Segur i Salàs de Pallars. L’entorn de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà ofereix múltiples possibilitats als visitants, tant des d’un vessant lúdic com des de l’òptica gastronòmica. 

Més informació al web del Tren dels Llacs.

Tren del Ciment

Tren del Ciment Tren del CimentWikimedia Commons
Tal com indica el seu nom, aquest tren feia el trajecte des de l’antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug fins al municipi de Guardiola de Berguedà. Actualment, una locomotora dièsel amb quatre cotxes recorre els tres quilòmetres i mig que separen la Pobla de Lillet de la fàbrica de ciment -reconvertida en museu- Clot del Moro. Al llarg dels 20 minuts que dura el trajecte, reviureu el passat industrial de la comarca i gaudireu de la bellesa dels Jardins Artigas, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí. Els dissabtes s’hi fan visites teatralitzades.

Més informació al web del Tren del Ciment.

Tren del País Càtar i la Fenolleda

Tren del País Càtar i la Fenolleda
El tren turístic del País Càtar i de la Fenolleda circula a través d’una antiga via d’ample europeu, des de Ribesaltes, a la plana del Rosselló, fins a Atsat, a les gorges de l’Aude. El recorregut, de 60 quilòmetres, ressegueix el massís de les Corberes i ens permet contemplar bells castells càtars ancorats dalt d’escarpats cingles. Al llarg dels trajecte el tren s’atura en cadascun dels vuit municipis que formen part del recorregut, com Sant Pau de Fenollet o Estagell. El diumenge i el dilluns de Pasqua els més menuts gaudiran d’allò més buscant els ous de xocolata.

Més informació al web de Le Train Rouge.

Tren de Sóller

El Tren de Sóller
Conegut per la seva singular carrosseria de fusta, el tren de via estreta de Sóller recorre 27 quilòmetres entre les localitats de Palma i Sóller. El ferrocarril avança a través dels paratges muntanyosos de la serra de Tramuntana, travessant túnels i enfilant ponts com l’espectacular viaducte dels Cinc-Ponts. Durant el trajecte, el tren s’atura a les estacions de Son Sardina i Bunyola. També hi ha diversos baixadors on s’aturen els anomenats 'trens panoràmics' per contemplar les formidables vistes de l’illa de Mallorca.

Més informació al web del Tren de Sóller.
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació