Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Drassanes Reials

Barcelona (Barcelonès)
Les Drassanes Reials

Les Drassanes Reials - Museu Marítim de Barcelona

Les Drassanes Reials de Barcelona van ser la gran fàbrica de galeres que necessitava la Corona d’Aragó en plena expansió per la Mediterrània.

Durant molts anys es va pensar que eren les drassanes medievals més grans i completes que es conservaven arreu del món. Però les excavacions de l'any 2012 van evidenciar que, a finals del segle XVI, sobre l’antic edifici medieval es van aixecar unes noves drassanes que es corresponen a l'edifici actual.

La gran sala gòtica de vuit naus que veiem actualment data del segle XVI, tot i que manté l'estil gòtic original. És un espai ample i molt lluminós gràcies als grans finestrals i cobert amb sostre de fusta.

Actualment l’edifici és la seu del Museu Marítim de Barcelona, i és el monument històric més representatiu de la façana marítima de la ciutat,. El conjunt inclou també el baluard i el portal de Santa Madrona, l'únic portal que es conserva de la muralla medieval de Barcelona.

El que no et pots perdre
 • 'Drassanes i galeres' és l'exposició permanent del Museu Marítim de Barcelona que recorre la relació de la ciutat amb el mar des de l'expansió catalanoaragonesa per la Mediterrània. La mostra et transportarà a l'època d'esplendor de les galeres i l'edifici de les Drassanes. 
Informació pràctica
 • Museu Marítim de Barcelona
 • Av. de les Drassanes, s/n (entrada pel Portal de la Pau)
 • 93 342 99 20
 • Cada dia, de 10 a 20 h.
 • General: 10 € (inclou la visita al pailebot 'Santa Eulàlia', al moll de la Fusta); els diumenges, a partir de les 15 h, l'entrada al museu és gratuïta. 
Com arribar-hi
 • Amb metro: Les parades de Metro més propera són Drassanes (L3) i Paral·lel (L2 i L3).
 • Amb autobús: Hi arriben els autobusos H14, D20, V11 i 21.
 • Amb tren: L'estació de Rodalies més propera és Plaça Catalunya, on podem agafar la línia L3 del Metro fins a Drassanes. Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de la plaça de Catalunya i la plaça d'Espanya també queden a prop. En ambdues estacions podem enllaçar amb la línia L3 del Metro.
On menjar
 • Norai Raval. La llotja de Sant Cristòfol del Museu Marítim de Barcelona acull el restaurant Norai, que ofereix menús diaris (no té carta). Amb una terrassa magnífica, és un redós de pau molt recomanable per fer-hi un bon àpat mariner elaborat amb productes de proximitat i comerç sostenible.
 • Cullera de Boix.  Hi fan cuina tradicional mediterrània amb un toc modern i una presentació impecable. Hi ha tres restaurants, un al carrer de l'Hospital, a tocar de la Boqueria, un segon a la Rambla de Catalunya, a tocar de la plaça de Catalunya, i un tercer a la plaça d'Urquinaona.
On dormir
 • Banys Orientals. Bufó hotel que ho té tot: és encisador, hi cuiden tots els detalls i al restaurant Senyor Parellada menjareu arrossos i moltes altres delícies del territori amb el segell inconfusible de la cuina de la Fonda Europa de Granollers.
 • Hotel Neri Relais & Châteaux. És un deliciós hotel del Barri Gòtic ubicat en un palau noble del segle XII, recuperat amb un gust exquisit i sense perdre de vista les comoditats actuals.
 • Mare de Déu de Montserrat. Alberg de la Xanascat ubicat en un entorn molt tranquil de la ciutat, però, alhora, molt ben comunicat amb el centre. 
 • Casa Bella Gracia. Hotel boutique que combina l'encant de l'art modernista amb una filosofia ecosostenible.
Més idees per esprémer la visita
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació