Anuncia't al Descobrir

Els albergs de Xanascat aposten per la cuina de proximitat i de qualitat

Les instal·lacions són espais 'Amics dels animals' i promouen l’accés dels animals de companyia

L’Agència Catalana de Joventut (ACJ) aposta pels productes locals i de proximitat en els albergs de la seva gestió, és a dir, de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Aquesta aposta potencia la vessant gastronòmica dels albergs a través de l’elaboració dels menús amb productes de proximitat, de qualitat diferenciada, de producció ecològica o integrada i etiquetats en català.

L’ACJ es compromet a subministrar, en els albergs de la seva gestió i que tinguin cuina pròpia, productes de Catalunya en cas que n’hi hagi, garantint l’ús de productes locals en la gran majoria de casos. I es posen en valor, doncs, els productes frescos i de qualitat diferenciada d'origen Catalunya.

A més d’oferir uns plats elaborats amb productes de primera qualitat, aquesta aposta també enforteix el teixit econòmic rural: la voluntat és que entre el productor i els albergs hi hagi un sol intermediari o cap, és a dir, que els productes procedeixin de la venda directa.

Més novetats: espais amics dels animals
Una altra novetat d’aquesta temporada és que la Xanascat es promou com a espai 'Amics dels animals', una iniciativa elaborada conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA).

En què consisteix la iniciativa? En normalitzar l’accés dels animals als espais públics i promoure un turisme social que vetlli per la salut física i emocional dels animals. La prova pilot s’ha començat als albergs de Cabrera de Mar i Planoles, però la idea és que aquest any hi hagi més instal·lacions adherides al programa.

Amb el mateix objectiu, l’ACJ substituirà progressivament quatre tipus d’activitats que es considera que no tenen en compte el benestar animal, i s’inclouran a l’oferta d’àpats dels albergs menús vegans, elaborats amb aliments que no tinguin un origen animal, incloent-hi ous i productes làctics.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació