Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Vapor Aymerich

Terrassa (Vallès Occidental)
VaporAymerich

A principis del segle XX, a la ciutat de Terrassa hi havia gairebé 40 vapors, i un d’ells era el de l’empresa de teixits de llana Aymerich, Amat i Jover, que es va inaugurar el novembre de 1908.

Els senyors Josep Aymerich, Pau Amat i Francesc Jover van encarregar a l’arquitecte modernista Lluís Muncunill les obres d’aquesta singular fàbrica, avui seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). En el vapor, amb una gran nau d’11.000 m² que creava un conjunt excepcional, tenia lloc el procés tèxtil de la llana, des de l’entrada de les bales de llana fins al teixit acabat, preparat per a la seva venda. A la fàbrica hi havia multitud de màquines que eren mogudes inicialment per la força proporcionada per una màquina de vapor, el qual era generat per la combustió del carbó.

L’edifici ha esdevingut un dels exemples del modernisme fabril més emblemàtics de Catalunya i una de les fàbriques tèxtils més belles d’Europa.

El que no et pots perdre
 • El segon cap de setmana de maig, Terrassa reviu la ciutat de fa cent anys amb la Fira Modernista. Es podran visitar els principals edificis modernistes de la ciutat, com el Vapor Aymerich, i s’hi faran recreacions històriques. Fins i tot els participants de la fira al carrer aniran vestits d’època. Aquesta festa, que va ser declarada l’any 2007 festa local d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya, inclou un mercat d’aliments i productes artesanals totalment ambientat en l’època modernista. També es podrà gaudir de demostracions d’oficis i tallers al llarg de tot el cap de setmana.
Informació pràctica
 • Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
 • Rambla d'Ègara, 270. 08221 Terrassa
 • 93 736 89 66
 • Entrada normal 4,50 €. Entrada reduïda 3,50 €. Menors de 8 anys: gratuït
 • A més de l'entrada normal, s’organitzen visites guiades i teatralitzades al museu alguns caps de setmana.
Com arribar-hi
 • Amb tren: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya tenen parada a prop del Vapor Aymerich. Hi ha la possibilitat de comprar un bitllet combinat que inclou l'entrada al mNACTEC i el trajecte de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
 • Amb autobús: Des de Barcelona amb Sarbus (línia Barcelona - Terrassa - Vacarisses) i des de Lleida, Girona i Tarragona amb Sagalés fins a Barcelona i després Sarbus.
 • Amb cotxe: Podem arribar a Terrassa des de Barcelona per la C-58 (gratuïta) o per la C-16 pels túnels de Vallvidrera (de peatge). Des de Lleida, per l'A-2, que connecta amb l’AP-7 i la C-58, o per la N-II, connexió amb C-243c (Martorell-Terrassa).
On menjar
 • La Terrassa del Museu Aquest restaurant es troba al mateix vapor Aymerich, l’edifici del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Aquí, hi trobareu una cuina de mercat divertida i atrevida, basada en la tradició, la cuina del “xup-xup” i els plats sense preses, però amb propostes sorprenents, combinant diferents textures i sabors, i respectant sempre la matèria primera.
On dormir
 • Hotel Don Cándido. El Cándido s'ha convertit en un hotel de referència a la zona del Vallès. L'establiment presenta una original planta circular que permet que totes les habitacions estiguin ben il·luminades. Hi ha un spa i habitacions elegants amb decoració de disseny.
Més idees per esprémer la visita
 • Viure a tot vapor a Terrassa. Hereva d’un ric patrimoni medieval, modernista i industrial, la ciutat més poblada del Vallès Occidental és el lloc ideal per passar-hi un intens cap de setmana cultural.
 • Terrassa amb Segway. El parc de Sant Jordi, davant de la Masia Freixa, antic Conservatori i actual seu de l’Oficina de Turisme —a més d’edifici modernista emblemàtic de Terrassa—, és el punt d’inici d’un passeig guiat sobre patinet elèctric d’autobalanceig que ens durà a conèixer l’arquitectura de la ciutat.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació