Actualitat 2019

Oriol Vila: “El pont d’Esterri d’Àneu significa molt per a mi”

L'actor català proposa el pont romànic d'Esterri d'Àneu, localitat on va néixer la seva mare

19 de de març de 2019
Oriol Vila
Oriol Vila Enrique Marco

Nascut a Barcelona, l’actor Oriol Vila té un vincle especial amb la localitat d’Esterri d`Àneu, una joia medieval dels Pirineus que considera “casa seva”. “És on viu la meva mare. Allà em trobo amb la meva família i amics”, explica el nominat a un Goya l’any 2010.

“Sempre que puc m’escapo pel poble i acabo trobant un moment per anar al pont situat al damunt de la Noguera Pallaresa”. Situat al bell cor de la vila, el pont és un gran exemple de l’arquitectura romànica del segle XIII a Catalunya. És, juntament amb l’església parroquial de Sant Vicenç (segle XVIII), un dels principals reclams turístics de la localitat. Vila, però, es queda amb el primer: “Sempre m’han agradat els ponts. Aquest significa molt per a mi”, afirma.

Actor versàtil
Oriol Vila (Barcelona, 1978) és un actor català de televisió, teatre i cinema que ha guanyat popularitat amb sèries de TV3 com 'Pedralbes Centre’, 'El cor de la ciutat’ i la més recent 'Nit i dia’.

Va començar la seva carrera amb només 15 anys dalt dels escenaris dels Estats Units amb un musical. De tornada a Catalunya va estrenar-se amb l’obra de teatre 'Orfes’. La seva actuació, que va ser rebuda amb entusiasme per la crítica, va ser reconeguda amb el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona i el Premi Revelació de la Temporada. Al cinema també ha participat a produccions aplaudides com 'Salvador' i Todas las canciones hablan de mi’, l’òpera prima de Jonás Trueba per la qual va ser nominat al Goya al millor actor revelació.


 

Pont romànic d'Esterri d'Àneu
El pont romànic d'Esterri d'Àneu

 

Escollir 'El monument favorit dels catalans'
La revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio organitzen la quarta edició del concurs que des del 2016 escull el monument favorit de Catalunya.

En el concurs, 12 monuments aspiren a 'El monument favorit dels catalans'. Deu són triats per un jurat i els altres dos són escollits per proposta popular, en una primera fase en què qualsevol usuari pot proposar un monument. Després d'aquesta primera setmana, comencen les votacions: en la primera (del 20 al 27 de març), s'enfronten els 12 monuments finalistes, dels quals només quatre es classifiquen per a les semifinals. En la primera semifinal s'enfrontaran el primer i el quart, i, en la segona, el segon i el tercer. Els guanyadors de cada semifinal es batran en la gran final, que serà del 10 al 17 d'abril. Aquell dia sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019!

Com es vota?
Per votar i optar als premis, us heu de registrar al web. Podeu emetre un vot cada hora, sempre a sapiens.cat/monumentfavorit. Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.

La gran novetat del 2019: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat. I és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra (el "bonus Popap"), els recollits en una enquesta que es farà a l'Instagram del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de cada enfrontament, s'obrirà una enquesta al programa conduït per Mariola Dinarès en què es batran els monuments que s'enfronten en les semifinals i en la final. L’enquesta es vehicularà a l’Instagram del programa, mitjançant l’Instagram Stories; començarà a les 13.30 h del dia anterior de la fi de la fase en concret i acabarà 24 hores després (a les 13.30 h del dia en què es tanca la fase). El guanyador de l'enquesta rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al web del concurs. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots. Consulteu les bases del concurs per saber-ne tots els detalls.

Comentaris