Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

“Uneix arquitectura, art i sostenibilitat"

Veí de Terrassa, el mediàtic cuiner Marc Ribas tria el Vapor Aymerich

La indústria tèxtil és la gran protagonista del patrimoni industrial català. Per Marc Ribas, cuiner al nou restaurant La Taverna del Ciri, és, a més, la base del seu monument favorit: el Vapor Aymerich de Terrassa. Obra de Lluís Muncunill, l'antiga fàbrica “uneix arquitectura, art i sostenibilitat. Des dels sostres lluminosos, encarats perquè els travessi la claror durant tot el dia, fins a les voltes o els acabats, és un edifici molt orgànic tot i ser industrial", detalla el presentador del 'Cuines' de TV3.

Per Ribas, el Vapor Aymerich és molt més que la consideració d’edifici industrial modernista més important de Catalunya. “Va ser una nau de telers, però avui tothom hi voldria viure”, reflexiona. “És autèntic i té aquell punt industrial”. Transformat en el Museu de la Ciència i de Tècnica de Catalunya (mNACTEC), encara podem gaudir del Vapor Aymerich de Terrassa i meravellar-nos amb la seva esplendor modernista.


Cuiner mediàtic
Llicenciat en Belles Arts, Marc Ribas va decidir dedicar-se a la cuina per guanyar-se la vida. Després de diversos anys al restaurant Capritx de Terrassa, amb una estrella Michelin, on va treballar i aprendre amb el xef Artur Martínez, acaba d’obrir el restaurant Taverna del Ciri a la mateixa localitat, on viu.

Ribas no només domina l’alta gastronomia. També és una cara familiar a la televisió gràcies al programa 'Cuines’ de TV3, on va agafar el timó el 2016. Actualment, a més, presenta 'Joc de cartes’, un 'reality show' gastronòmic original en què cada setmana competeixen quatre restaurants catalans.


Escollir el monument favorit de Catalunya
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de Catalunya Ràdio, organitza la tercera edició del concurs per escollir el monument favorit de Catalunya.

Com funciona el concurs
Al concurs, que finalitzarà el 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 fases:

  1. Fase 1 (del 5 a l'11 d'abril). Tothom qui ho vulgui pot proposar el seu monument predilecte perquè passi a formar part del concurs a través del web. Els dos més propostas passaran a formar part de la llista del grup de monuments finalistes. Una comissió d’experts escollirà els altres 10 els escollirà i ho comunicarà el mateix dia 12 d’abril.
  2. Fase 2 (del 13 al 19 d'abril). Dels 12 monuments finalistes, el públic votarà el que més li agradi. Es classificaran els quatre més votats.
  3. Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal on s'enfrontaran el primer i el quart monuments classificats.
  4. Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal, on s'enfrontaran el segon i el tercer monuments classificats.
  5. Fase 5 (del 3 al 10 de maig) la gran final. Competiran els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el ‘trivia’ del monument favorit
Enguany volem buscar la persona que més en sap sobre el patrimoni català. Ho farem amb el nou 'trivia' del monument favorit, en què haureu de resoldre preguntes sobre el conjunt patrimonial de Catalunya de diferents dificultats. N'haureu de respondre tantes com pugueu en tres minuts: la persona guanyadora serà qui més preguntes hagi respost correctament. Comenceu a estudiar, perquè aquest 'trivia' començarà el 12 d'abril!

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Una nova edició, el director de DESCOBRIR, Joan Morales, serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio cada dijous a partir de les 18 h. Cada setmana, explicarà les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de la corresponent fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del Descobrir, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació