Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

El cimbori de Santa Maria de Vallbona: una de les obres més atrevides de l'edat mitjana

És únic, perquè té forma de llanterna octogonal acabada en piràmide

El monestir de Santa Maria de Vallbona és un prodigi de l'arquitectura romànica i gòtica. Un dels elements que més destaca del conjunt és el cimbori (que és també el campanar) de l'església. Té forma de llanterna octogonal i acaba en piràmide. Un exemplar únic que, a més de ser d’una bellesa extraordinària, és una de les obres més atrevides de l’arquitectura medieval.

No s'acaben aquí les singularitats del cimbori. Construït durant el segle XIV, és l'únic cimbori cistercenc del Principat que es va acabar al seu temps i en l'estil original. Es va bastir quan era abadessa del monestir Elisenda de Copons, i correspon a l'època més esplendorosa del cenobi.

L'estil refinat i elegant del cimbori, propi del gòtic cortesà, és fruit de l'ambient que es respirava dins dels murs: la comunitat de monges estava formada per les filles de les grans famílies nobiliàries catalanes.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació