Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

El magnetisme màgic del poblat ibèric d’Ullastret

Jair Domínguez tria el jaciment més destacat de la cultura ibèrica a Catalunya

Punyent i irònic, Jair Domínguez no vol compartir amb gaire gent el seu monument favorit. “Jo demanaria carnet d’empordanès per entrar a visitar el poblat ibèric d’Ullastret”, el jaciment més important d’aquesta civilització a Catalunya. Enamorat de l’Empordà, el periodista, guionista i músic nascut a Barcelona explica que els primers records que té de l’Empordà són precisament d’Ullastret.

Diu Jair Domínguez que a Ullastret es pot “gaudir de vistes majestuoses i del silenci que s’hi respira". Allà, explica, ens podem "impregnar del magnetisme que sorgeix d’aquest paratge màgic”.


Una veu polèmica

Periodista, guionista, músic… Jair Domínguez (Barcelona, 1980) és una de les veus més contundents i polèmiques del territori català, i ho és, especialment, des que una entrevista seva al ‘Bestiari’ de Bibiana Ballbé (TV3) va tornar a posar d’actualitat el debat sobre els límits sobre la llibertat d’expressió.

Guionista a programes d’humor com ‘Buenafuente’, ‘Minoria absoluta’ i ‘Polònia’, actualment comparteix la seva visió del món davant les càmeres al programa ‘Està passant’ de TV3, juntament amb Toni Soler.


Escollir el monument favorit dels catalans
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què sortiren guanyadors el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba amb novetats.

Com funciona el concurs
En el concurs, que té lloc del 5 d'abril al 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 fases:

  • Fase 1 (del 5 a l'11 d'abril). Tothom qui ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs a través del web. Els dos més votats d'entre tots els proposats passaran a formar part de la llista de monuments finalistes. Els altres 10 els escollirà una comissió d'experts.
  • Fase 2 (del 12 al 19 d'abril). Haureu de dir quin dels 12 monuments us agrada més. Es classificaran els quatre més votats.
  • Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal. S'enfronten el primer i el quart monuments classificats.
  • Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal. S'enfronten el segon i el tercer monuments classificats.
  • Fase 5 (del 3 al 10 de maig). La gran final. S'enfronten els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del monument favorit
Aquest 2018 buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un Trivia en què apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. Caldrà respondre'n tantes com es pugui en tres minuts. El premi per al guanyador/a és una nit exclusiva al jaciment d'Empúries i un sopar de luxe al restaurant Molí de l'Escala, a tocar de la ciutat grecoromana. El Trivia comença el 13 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fas.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació