Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

El millor exemple de l’expansió marítima dels nostres avantpassats

Joel Joan tria les Reials Drassanes de Barcelona per la seva robusta història

Va ser durant el regnat de Pere el Gran que es van bastir les Reials Drassanes de Barcelona, un exemple de l’esplendor naval catalana de segles enrere. Va ser en temps de la conquesta de Sicília quan s’aixecaren les drassanes que han perdurat fins a l’actualitat, tot i que va ser Pere el Cerimoniós qui va manar cobrir-les per tal de protegir les naus.

L’actor Joel Joan tria aquest espectacular edifici militar d’estil gòtic perquè “representa com cap altre monument l’expansió marinera dels nostres avantpassats”. Actualment acull el Museu Marítim de Barcelona, a més de ser la seu de nombrosos esdeveniments i iniciatives amb què s'obre a la ciutadania.


Un actor que és un ‘crac’

Joel Joan (Barcelona, 1970) és un actor, guionista i director català que va començar la seva carrera al teatre de la mà de directors de primera línia com Calixto Bieito i Sergi Belbel. Va ser una de les cares més populars de la sèrie diària de TV3 ‘Poblenou’, tot i que el paper pel qual és més conegut és el de David Güell de ‘Plats bruts’, una comèdia de situació on interpretava un jove aburgesat, estudiant a l’Institut del Teatre.

Amb la sèrie ‘Porca misèria’ va coincidir amb la seva parella, l’actriu Anna Sahun, una barreja entre ficció i realitat que també es veu al seu següent projecte, ‘El crac’, on feia d’ell mateix. Promotor de la plataforma Sobirania i Progrés, en els darrers anys ha esdevingut una de les cares més compromeses amb el procés sobiranista català.


Escollir el monument favorit dels catalans
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què sortiren guanyadors el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba amb novetats.

Com funciona el concurs
En el concurs, que té lloc del 5 d'abril al 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 fases:

  • Fase 1 (del 5 a l'11 d'abril). Tothom qui ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs a través del web. Els dos més votats d'entre tots els proposats passaran a formar part de la llista de monuments finalistes. Els altres 10 els escollirà una comissió d'experts.
  • Fase 2 (del 12 al 19 d'abril). Haureu de dir quin dels 12 monuments us agrada més. Es classificaran els quatre més votats.
  • Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal. S'enfronten el primer i el quart monuments classificats.
  • Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal. S'enfronten el segon i el tercer monuments classificats.
  • Fase 5 (del 3 al 10 de maig). La gran final. S'enfronten els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del monument favorit
Aquest 2018 buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un Trivia en què apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. Caldrà respondre'n tantes com es pugui en tres minuts. El premi per al guanyador/a és una nit exclusiva al jaciment d'Empúries i un sopar de luxe al restaurant Molí de l'Escala, a tocar de la ciutat grecoromana. El Trivia comença el 13 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fas.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació