Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

En imatges: el Poble Vell de Corbera d'Ebre, abans i després de la Guerra Civil

Juxtaposem diferents fotografies en què es pot veure com era el municipi abans del conflicte i com és actualment

El 16 de novembre del 1938, la batalla de l'Ebre havia acabat. L'impacte de la contesa més sagnant de la Guerra Civil sobre la Terra Alta i la Ribera d'Ebre va ser brutal. El paisatge d'aquestes comarques va canviar per sempre. Als camps de conreu, abandonats, s'hi quedaren trinxeres, refugis i xaboles; els pobles havien estat arrasats, i, les cases, abandonades. Corbera d'Ebre no en fou una excepció i les restes del poble vell s'han mantingut fins a l'actualitat com un testimoni de la brutalitat de la Guerra Civil.

Aquí hem intenta fer un emparellament d'imatges per veure com era la població abans i després del conflicte, però trobar el 'match' perfecte ha estat impossible. Han passat molts anys i només hem treballat amb imatges anteriors i amb imatges actuals, totes cedides per l'Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre. Com és fàcil d'imaginar, les imatges de l'esquerra són les anteriors a la contesa, i, les de la dreta, les de l'actualitat. Podeu desplaçar la fletxa que apareix per veure la totalitat de qualsevol de les dues.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació