Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

La increïble tradició ceramista d'Esplugues de Llobregat

Guanya entrades per a les visites guiades que es fan a Can Tinturé i La Rajoleta

Els Museus d’Esplugues us conviden a descobrir l’art de la ceràmica a través de dos espais diferents: el Museu Can Tinturé i el Museu de Ceràmica La Rajoleta. Els dos equipaments, a banda i banda del carrer de l’Església, estan ubicats al barri Centre d’Esplugues, ciutat amb una llarga tradició ceramista.

Can Tinturé, ubicat en una antiga casa senyorial del segle XIX, és l'únic museu monogràfic dedicat a la rajola de mostra. La col·lecció permanent mostra com un objecte tan quotidià com una rajola ha esdevingut amb el pas del temps una obra d’art. La col·lecció Salvador Miquel de rajola de mostra —la més important de rajola catalana— conté peces des dels segle XV fins al XIX i ens explica l’evolució històrica, estilística i d’usos d’aquesta peça de ceràmica sovint menystinguda. Fins al setembre d'aquest any, Can Tinturé acull l'exposició temporal 'El Modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura'. 

El Museu de Ceràmica La Rajoleta s'ubica al recinte de l’antiga fàbrica de ceràmica Hijo de Jaime Pujol i Bausis. Avui es poden visitar els forns i altres elements d’interès de la que va ser la principal fàbrica de ceràmica modernista de Catalunya. En el moment de màxima esplendor, va col·laborar amb Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner, Antoni Marià Gallissà o Josep Maria Jujol.

D'Esplugues al Park Güell
Durant la visita, es destaquen mostres d’algunes peces cuites a la fàbrica que encara llueixen al Recinte Modernista de Sant Pau i al Park Güell. Destaca l’àmbit dedicat al mosaïcista Lluís Bru, autor del destacats dissenys d’arrambadors i mosaics produïts a Esplugues durant el Modernisme.

El premi és un paquet que inclou una entrada doble per a les visites guiades que es fan cada diumenge a Can Tinturé i La Rajoleta, a més d'una rajola de la Col·lecció Pujol i Bausis que reprodueix rajoles modernistes produïdes a la fàbrica.

El Museu de Ceràmica La Rajoleta i el Museu Can Tinturé pertanyen a la XATIC, l'associació que uneix l'oferta de turisme industrial de Catalunya. Agrupa 27 municipis amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, rep més d'1 milió de visites anuals, suma més de 5.000 socis al Club XATIC i organitza cada any més de 2.000 activitats.

Escollir el monument favorit dels catalans
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què sortiren guanyadors el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba amb novetats.

Com funciona el concurs
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del monument favorit
Aquest 2018 buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un 'trivia' en què apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. Caldrà respondre'n tantes com es pugui en tres minuts. El premi per al guanyador/a és una nit exclusiva al jaciment d'Empúries i un sopar de luxe a un restaurant proper al jaciment. El 'trivia' comença el 13 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.Escollir el monument favorit dels catalans.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació