Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Monestir de Sant Pere de Rodes

El Port de la Selva (Alt Empordà)
Sant Pere de Rodes

El monestir de Sant Pere de Rodes és la part més visible d'un conjunt monumental format pel poble medieval de Santa Creu i el castell de Verdera.

Aquest conjunt, des d'on es té una imatge impagable del golf de Roses, constitueix un exemple únic de poblament medieval integral i ofereix la possibilitat de descobrir en un mateix indret els espais representatius dels tres estaments en què es fonamentava la societat medieval: els 'oratores', que pregaven al monestir; els 'bellatores', que guerrejaven i defensaven l'indret des del castell de Verdera, i els 'laboratores', que treballaven elaborant i comercialitzant productes artesanals al poble de Santa Creu. 

De la visita al monestir de Sant Pere de Rodes, no ens en perdem la visita a l'església, el seu element més destacable, sens dubte. Per la seva originalitat i antiguitat, és una peça excepcional del romànic català. La construcció destaca per la gran alçària que li proporciona un original sistema de pilars i dobles columnes. La riquesa ornamental dels capitells és també digna d'observació, així com la gairebé desapareguda portalada, obra del mestre de Cabestany.

El que no et pots perdre
 • El monestir de Sant Pere de Rodes és molt visible gràcies, en bona part, a la seva torre, que és espectacular. Aquesta torre tenia una funció defensiva: no disposava de porta d’entrada a la planta baixa i s’hi accedia a través de les obertures del primer pis. Un cop dins, la comunicació entre les tres plantes de la torre es feia a través de trapes, com la que es pot veure al sostre de la planta baixa. Al capdamunt de l’edifici resten els matacans que sostenien una balconada de fusta des d’on els monjos i altres refugiats podien defensar-se i observar sense perill quan el monestir era saquejat.
Informació pràctica
 • Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
 • Camí del Monestir, s/n. El Port de la Selva
 • 972 38 75 59 / 972 19 42 38
 • General: 4,5 €
 • De l'1 d'octubre al 31 de maig, de dimarts a diumenge, de 10 a 17.30 h (a l'estiu, fins a les 20 h)
 • S'hi fan visites guiades i teatralizades; consulta la programació al web
Com arribar-hi
 • Amb cotxe: Hi arribem per la GIP-6041, que podem agafar a Vilajuïga o al Port de la Selva.
On menjar
 • Ca l'Herminda. La cuina que fa el Lluís Deulovol en aquest petit restaurant del Port de la Selva, ubicat al celler d'una casa de pescadors, és excepcional. És un dels millors llocs on menjar un bon arròs davant del mar. 
 • Rafa's. Restaurant de Roses que ofereix cuina marinera amb peix fresc de primeríssima qualitat. L'elaboració és senzilla, moltes vegades a la planxa, però és que el peix acabat de pescar poca cosa necessita.
On dormir
 • El Cau de Palau. És un hotel rural amb molt d'encant ubicat a Palau-saverdera. Les habitacions són totes diferents, amb colors vius i alegres. És un indret amb molta personalitat, perquè la Mercè, sens dubte, en té. 
 • 1935 Hotel & Apartaments. Hotel i apartaments molt acollidors i de disseny, ubicats a Roses. Disposa de 10 habitacions lluminoses i àmplies, però alhora càlides i decorades amb un toc mediterrani, igual que els apartaments, que són d'1 o 2 habitacions. La piscina, que és climatitzada, és perfecta per gaudir d'un bany a la primavera i a la tardor. 
Més idees per esprémer la visita
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació