Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
experienies 8
Número 8 - Primavera - Estiu 2018

Salpem! Les millors idees per gaudir del bon temps

En aquest número

Top 15

Muntanya avall pels gorgs de la Febró

Per practicar el descens de barrancs no és imprescindible anar als Pirineus. A les muntanyes de Prades, al Baix Camp, hi ha un paratge apte per iniciar-se en aquest esport d’aventura. Per gaudir-ne només cal deixar-se anar. Text: Cristina Serret | Fotografies: Pep Lleonart

Top 15

Un cap de setmana al Miocè

Anem fins als Hostalets de Pierola, als peus de la muntanya de Montserrat, amb l’objectiude convertir-nos en paleontòlegs. Text: Pilar Maurell | Fotografies: Pep Parer

Top 15

Vull aprendre a escriure com els monjos

L’Scriptorium és un dels enclavaments que mostra el gran poder medieval de la vila de Ripoll, juntament amb el monestir de Santa Maria i el Museu Etnogràfic. Hi passem una tarda en família per aprendre a escriure i per entendre el valor del paper, de la lletra i del llibre. Text: Eva Martínez-Picó

Top 15

Enmig de cinc mil xisquetes

Farem de pastors. Però ni d’un ramat qualsevol, ni en un lloc qualsevol: participarem en la pastura de gairebé cinc mil ovelles de raça xisqueta en la immensitat de les muntanyes de Llessui. Text: Xavier Valls | Fotografies: Pere Camps

Top 15

El licor amb personalitat

'On the Rocks' no pot competir amb les campanyes publicitàries de les grans marques. Competeix amb qualitat i efectivitat. Núria Sabaté i Fontova

Top 15

Un coll ple d'història

La sortida ens permet resseguir l’antiga Via Augusta i posterior camí ral al seu pas pel coll de Balaguer, on bandolers i pirates assaltaven els viatjants, i descobrir les fortificacions intactes de la Guerra Civil per prevenir un atac des del sud o del mar. Text: Isaac Albesa | Fotografies: Rafael López-Monné

Top 15

Calidoscopi de blancs al Lluçanès

De vaca, de cabra i d’ovella. Els amants dels làctics estem de sort: aquests darrers anys han sorgit arreu del país un bon grapat de formatgeries artesanes que ens permeten omplir la nevera d’exquisits formatges i iogurts. Al Lluçanès podem fer una completa immersió en aquest sector gràcies a la Ruta de la Llet. Text: Aurora Montserrat

Top 15

Navegant a la recerca de balenes i dofins

El Montgó, el cim més icònic de la Marina Alta, s’aboca abruptament al mar des del cap de Sant Antoni, un espectacular promontori envoltat de coves, penya-segats i aigües cristal·lines. Solquem, a colp de rem, la cara nord de la reserva marina, un escenari fascinant. Text: Eva Terol

Top 15

Astroturisme envoltats de boscos

En un dels extrems de l’Empordà, ja tocant a l’alta Garrotxa, la geografia ens regala un dels cels més foscos del país. Una oportunitat per observar galàxies, nebuloses, constel·lacions... i tot el que són capaços de captar els potents telescopis de l’Observatori d’Albanyà. Tex: Xavi Basora | Fotografies: Juan Carlos Casado

Top 15

València en flames

La ciutat de València ha estat cèlebre històricament per la seua desinhibició i per un especial punt d’erotisme. Una ruta guiada ens descobreix els racons més sensuals. Text: Miquel Calvet | Fotografies: Rafa Gil

Top 15

El territori de Posidó

Ens endinsem en la praderia més grossa de la costa catalana a l’Ametlla de Mar, de la mà de Plàncton Diving. Text i fotografies: Oriol Aymi

Top 15

Transhumància amb cavalls al Berguedà

L'equilibri perfecte d'artesania i natura de muntanya, tot aprenent de la convivència amb uns cavalls especials i ajudant a una tasca social i ambiental. És el que ofereix el cap de setmana de transhumància amb la Fundació Miranda. Text i fotografies: Noemí Vilaseca

Top 15

Fugir de la masia

Un joc d'escapisme que recrea un mas tradicional al cor del Penedès. Això és el que ens ofereix la peculiar 'escape room' de Can Bruna, amb una immersió 100% catalana. Text: Víctor Farradellas

Top 15

L'aigua que fa moure els telers

L'economia de Manresa l'han tibat, històricament, dos motors potents i ben singulars: la sèquia i el tèxtil. En tots dos casos l'emprenadoria dels manresans també hi ha ajudat molt. Text: Griselda Guiteras | Fotografies: Jordi Play

Top 15

La ruta dels grans monestirs catalans

La Ruta del Cister és un magnífic itinerari per descobrir els tres monestirs cistercencs de l’anomenada Catalunya Nova: Santa Maria de Vallbona, Santa Maria de Santes Creus i Santa Maria de Poblet. Text: Joan Portell

Reportatge

La Ribera d'Ebre

Vorejarem la llera del riu, entre canyars, àlbers, xops i salzes, per caçar el vol d’arpelles, martinets i orenetes. Anirem amb caiac per descobrir els espais històrics de la Guerra Civil des del mig del riu. Participarem en un taller de ceràmica i tastarem la clotxa, els formatges i els vins d’una comarca envoltada d’hortes. Text: Oriol Gracià | Fotografies: Rafael López-Monné

Reportatge

En aigües de l'alt Maresme

La mar als peus, la sorra a la falda, ciment al pit i cabells de camps i boscos. Un Maresme de forma humana tindria aquest aspecte i es deixaria acaronar per les onades i gratar pels visitants. La seva visió se'ns revela més propera després d'un cap de setmana intens de descobertes. Text: Òscar Marín | Fotografies: Josep Cano

Reportatge

La mar ens espera!

Dels camps de vinyes del Penedès a les platges de la Costa Daurada. Els Bonell Bruguera han fet un parèntesi en la seva atrafegada vida entre tractors, aixades i raïm per embarcar-se en una sorprenent aventura marinera. Endavant, grumets! Text: Cecília Lorenzo | Fotografies: Gary Manrique

Reportatge

L'espectacle de la natura

Les platges de la Costa Brava són famoses arreu del món. Un paradís a l'abast de tothom, curull d'aigües cristal·lines, de cingles que s'abraonen a un mar amable, de boscos verds i olorosos, de cales amagades entre els penya-segats, de camins de ronda i d'història viva. Benvinguts a l'espectacle de la natura! Text: Bego Masdefiol | Fotografies: Jordi Folch

ÀMBIT

Natura

En qualsevol època de l’any, la natura ens sorprèn amb la seva màgia. Us proposem tot tipus d’activitats per gaudir-ne i admirar-la.

ÀMBIT

Gastronomia

Tenim la sort de viure en un territori divers, que ens dóna fruits deliciosos. Us convidem a viure l’experiència de la nostra cuina.

ÀMBIT

Cultura

Festes populars, patrimoni, espectacles, visites guiades, rutes i tota mena de propostes per descobrir la nostra cultura de manera lúdica.

ÀMBIT

Rural

Pau, tradició, natura, tranquil·litat... El món rural ens permet fer una capbussada de bona vida i desconnectar del brogit diari.

ÀMBIT

Benestar

De tant en tant, cuidar-nos esdevé una necessitat. Retrobar-nos amb el nostre cos i fer salut és una altra manera de viatjar.

ÀMBIT

Aventura

Les opcions per als amants del turisme actiu són gairebé infinites. Per terra, mar i aire. I us ajudem a triar-les.

  • Subscriu-t'hi ara
    Aconsegueix 2 exemplars
    per només 9,5 €
    (20% de descompte)
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació