Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Subscripcions al Petit SÀPIENS

Guanya una subscripció anual a la revista d'història per a nens i nenes a partir de 8 anys

Una forma divertida de descobrir la història, l'art, la ciència i la natura. Aquest és l'esperit del Petit SÀPIENS, la revista d'història per a nens i nenes a partir de 8 anys que cada mes donarà a conèixer a fons grans moments de la història, amb jocs i recomanacions interactives. També hi trobareu tres còmics -un en anglès- i curiositats sobre la natura del nostre país.

Si voleu conèixer-la, participeu en el concurs del Monument Favorit, perquè en sortejarem dues cada setmana entre el 5 d'abril i el 10 de maig.

Escollir el Monument Favorit de Catalunya
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què van guanyar el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba amb novetats.

Com funciona el concurs
En el concurs, que té lloc del 5 d'abril al 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 fases:

  1. Fase 1 (del 5 a l'11 d'abril). Tothom qui ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs a través del web. Els dos més proposats passaran a formar part de la llista de monuments finalistes. Els altres 10 els escollirà una comissió d'experts que es reunirà el mateix dia 12 al matí.
  2. Fase 2 (del 12 al 19 d'abril). Haureu de dir quin dels 12 monuments us agrada més. Es classificaran els quatre més votats.
  3. Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal. S'enfronten el primer i el quart monuments classificats.
  4. Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal. S'enfronten el segon i el tercer monuments classificats.
  5. Fase 5 (del 3 al 10 de maig). La gran final. S'enfronten els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del Monument Favorit
Enguany buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un 'trivia' en què us apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. N'haureu de respondre tantes com pugueu en tres minuts: el guanyador final serà qui més preguntes hagi respost correctament. Comenceu a estudiar, perquè aquest 'trivia' comença el 13 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia', de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb l'etiqueta #monumentCat. Tot i que el concurs tindrà presència a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació