Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Un tast d'història i vins al Priorat

Sortegem un paquet únic que inclou una nit d'allotjament i una visita a la cartoixa d'Escaladei i als cellers Scala Dei i  Buil & Giné

Situada en una vall protegida per la serra de Montsant, la cartoixa d’Escaladei és un espai tranquil marcat durant segles pel silenci i l’oració dels monjos cartoixans. Fundada el 1194, va viure la seva màxima esplendor als segles XVI i XVII, com recordareu en aquesta visita guiada amb audiovisual.

Centenària també és la tradició vinícola del Priorat, com podreu comprovar amb una visita al Celler Scala Dei, fundat el 1840 i d'on van sortir les primeres ampolles de vi del Priorat cap a l’Exposició Universal de París de 1878. Avui dia encara es pot visitar l’antiga cava dels cartoixans del segle XVII.

Per la seva banda, el Celler Buil & Giné va néixer l’any 1997 per iniciativa de Xavi Buil i està dotat de l’última tecnologia amb un impacte mínim en el paisatge. Passat i present de la indústria del vi del Priorat se citen en aquest premi per a dues persones.

El paquet inclou:

  • 1 nit en l´allotjament escollit en habitació doble i mitja pensió (Hotel Hostal Sport o Hotel El Balcó del Priorat)
  • Visita a la cartoixa d´Escaladei
  • Visita a la cava de Cellers d´Escaladei del segle XVII
  • Visita a la cava del Celler Buil & Giné
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
Tots els desplaçaments es faran amb els mitjans propis del client.


Escollir el monument favorit dels catalans
La revista DESCOBRIR, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de Catalunya Ràdio, organitza el concurs per escollir el monument favorit de Catalunya per tercer any consecutiu. Després de dues exitoses edicions, en què sortiren guanyadors el Turó de la Seu Vella (2016) i el castell de Cardona (2017), aquest 2018 el concurs arriba amb novetats.

Com funciona el concurs
En el concurs, que té lloc del 5 d'abril al 10 de maig, hi participen 12 monuments (2 escollits per votació popular i 10 escollits per una comissió d'experts). S'estructura en 5 fases:
  • Fase 1 (del 5 a l'11 d'abril). Tothom qui ho vulgui podrà proposar el monument que vol que entri a formar part del concurs a través del web. Els dos més votats d'entre tots els proposats passaran a formar part de la llista de monuments finalistes. Els altres 10 els escollirà una comissió d'experts.
  • Fase 2 (del 12 al 19 d'abril). Haureu de dir quin dels 12 monuments us agrada més. Es classificaran els quatre més votats.
  • Fase 3 (del 19 al 26 d'abril). Primera semifinal. S'enfronten el primer i el quart monuments classificats.
  • Fase 4 (del 26 d'abril al 3 de maig). Segona semifinal. S'enfronten el segon i el tercer monuments classificats.
  • Fase 5 (del 3 al 10 de maig). La gran final. S'enfronten els dos monuments classificats en les semifinals.
Per votar i optar als premis que sortegem cada setmana, cal ser usuari registrat (si ja teniu un compte, no cal que us en creeu un de nou). Podeu emetre un vot cada hora.

La gran novetat del 2018: el 'trivia' del monument favorit
Aquest 2018 buscarem la persona que més en sap sobre el patrimoni del nostre país. Com ho farem? Doncs amb un 'trivia' en què apareixeran preguntes sobre el conjunt patrimonial català de diferents dificultats. Caldrà respondre'n tantes com es pugui en tres minuts. El premi per al guanyador/a és una nit exclusiva al jaciment d'Empúries i un sopar de luxe a un restaurant proper al jaciment. El 'trivia' comença el 13 d'abril.

Seguiu-nos a les xarxes i a Catalunya Ràdio
Com en les altres edicions, cada dijous Joan Morales serà al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio. A partir de les 18 h, el director del DESCOBRIR explicarà en directe les novetats del concurs i revelarà els monuments guanyadors de cada fase.

Com sempre, podreu saber les novetats del concurs a Twitter, Facebook i Instagram amb el 'hashtag' #monumentCat. Tot i que el concurs serà present a totes les xarxes del DESCOBRIR, el gran protagonista del concurs serà Twitter.Escollir el monument favorit dels catalans.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació