Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Comença la gran final!

Sant Pere de Rodes s'enfronta a Santa Maria de Vallbona després d'haver guanyat la cartoixa d'Escaladei en la semifinal

Ja s'ha iniciat el duel definitiu. El monestir de Sant Pere de Rodes i el monestir de Santa Maria de Vallbona s'enfronten en aquesta última votació, que servirà per escollir el monument favorit dels catalans 2018. La final ja ha començat i ja pots votar!

Sant Pere de Rodes ha arribat a la final després de superar la cartoixa d'Escaladei a la semifinal, que s'ha disputat entre el 26 d'abril i el 3 de maig. En aquesta eliminatòria, el monestir de l'Alt Empordà ha aconseguit 21.580 vots. La competició ha estat molt disputada, perquè el conjunt monumental prioratí només s'ha quedat a 277 vots de diferència.

Els més proposats a la crida popular
Les dues icones que arriben a la final van ser els monuments més proposats en la fase de la crida popular, entre el 5 i el 12 d'abril, i van passar a formar part directament de la llista dels 12 finalistes. Curiosament, en la fase classificatòria, del 12 al 19 d'abril, Sant Pere de Rodes va quedar en tercera posició i Santa Maria de Vallbona, en quarta. A les semifinals, molt disputades totes dues, els dos monuments han guanyat a la cartoixa d'Escaladei i al castell de Montsoriu, respectivament.

Ara, els dos monuments mesuraran les seves forces en l'últim pols vibrant per convertir-se en el monument favorit des catalans (només n'hi pot haver un). El pols entre aquestes dues icones es disputa fins al 10 de maig, a les 12 h. A partir de les 18 h coneixerem el guanyador definitiu del concurs. Serà en directe, i en exclusiva, al programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio.

El concurs més 'monumental'
El concurs per escollir el monument favorit dels catalans és una iniciativa de la revista DESCOBRIR que compta amb el suport i la complicitat de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de Catalunya Ràdio.

Va començar el 5 d'abril amb la crida popular, va continuar el 12 d'abril amb la fase classificatòria, i les semifinals s'han disputat entre el 12 i el 19 d'abril (duel Santa Maria de Vallbona i castell de Montsoriu) i el 19 d'abril i el 3 de maig (en què el monestir de Sant Pere de Rodes ha guanyat la cartoixa d'Escaladei).

Guanya àpats i caps de setmana!

Recorda que pots votar cada i hora i que, com més vegades votis, més possibilitats tens de guanyar un o més premis que sortegem cada setmana. Hi ha àpats en restaurants de prestigi, caps de setmana en allotjaments meravellosos, entrades en els millors museus i monuments del país, i molt més.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació