Anuncia't al Descobrir

Expectació a la premsa amb el desenllaç del concurs del monument favorit

Els mitjans de comunicació es van fer ressò de la victòria del monestir de Santa Maria de Vallbona i de la gran participació a la tercera edició de la competició

El concurs per decidir el monument favorit dels catalans 2018 es va viure amb molta emoció a les xarxes socials, però també als mitjans de comunicació catalans i, en algun cas, fins i tot estatals. Algunes de les ràdios, canals de televisió i diaris més importants del país van seguir atentament la proclamació del guanyador, el monestir de Santa Maria de Vallbona, el protagonista absolut de totes les notícies.

L’anunci del guanyador

  • El desenllaç del concurs es va poder seguir al programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio. Joan Morales, director de la revista DESCOBRIR; Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva; Ramon Bergadà, alcalde de Vallbona de les Monges, i Jusèp Boya, director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, van viure l’emocionant final al programa conduït per Roger de Gràcia.
  • El portal del canal 3/24 va publicar una notícia on es podia reviure la final al programa ‘Estat de Gràcia’ i van recordar els guanyadors de les edicions anteriors, la Seu Vella de Lleida i el castell de Cardona.
  • La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals també va publicar una nota de premsa sobre el desenllaç de la final.
Santa Maria de Vallbona, el protagonista principal
  • A la seva versió digital, El Segre es va fer ressò del seguiment de la final per part dels veïns de Vallbona de les Monges, que van celebrar la victòria brindant amb cava davant del monestir.
  • La Mañana i Tot Lleida van destacar la victòria del monestir cistercenc de l’Urgell i van assegurar que el gran triomf del concurs és que es reivindiqui sense complexos l’orgull pels monuments del país.
  • Els diaris generalistes La Vanguardia, El Periódico i ABC van publicar una notícia de l’Agència EFE en què dedicava una especial atenció a les més de 200.000 persones que van participar al concurs amb els seus vots.
  • Directe.cat i Vilaweb van tractar el tema amb una notícia de l’Agència Catalana de Notícies i van destacar el paper dels quatre semifinalistes i la icona vencedora, el monestir cistercenc femení més important de Catalunya.
  • Per la seva banda, Europa Press va fer un breu recompte de les votacions de la final, una notícia que també van publicar Aldia i Gente.
  • Finalment, el diari especialitzat EcoDiario.es va publicar una notícia molt breu anunciant el monument guanyador del concurs.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació