Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i entra en el sorteig de centenars de premis

Santa Maria de Vallbona és el gran monument favorit dels catalans 2018

La competició ha durat cinc setmanes i s'hi han registrat més de 200.000 vots

Després de cinc setmanes de competició, que han estat trepidants, el monestir de Santa Maria de Vallbona s’ha proclamat guanyador del concurs del monument favorit dels catalans 2018, amb 40.298 vots. El monestir de Sant Pere de Rodes n'ha obtingut 31.054.

Des del 5 d’abril, dia en què va començar, el concurs ha superat els 200.000 vots registrats, tot un èxit de participació tenint en compte que aquest any la competició s’ha desenvolupat en només cinc setmanes, la meitat de temps que els dos concursos anteriors. En la primera edició va guanyar el Turó de la Seu Vella de Lleida i en la segona, el castell de Cardona. 

La competició en què tothom guanya
El concurs, organitzat per la revista DESCOBRIR, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa 'Estat de Gràcia' de Catalunya Ràdio, ha estat un èxit de participació un any més, i ha generat una gran expectació al voltant del patrimoni del país des del primer dia, complint amb escreix l’objectiu de la iniciativa: fer més visible l’excepcionalitat dels nostres monuments.

La motivació i l’expectació al voltant del concurs s’ha notat especialment els territoris dels monuments que han concursat. A les xarxes socials la competitivitat ha estat màxima, per motivar la participació de tothom. Del patrimoni se n’ha parlat molt, i ha aixecat passions. Aquest és el gran triomf del concurs: que es reivindiqui sense complexos l’orgull pels monuments del país.

La dinàmica del concurs
La gran final monumental entre els monestirs de Santa Maria de Vallbona i Sant Pere de Rodes s’ha disputat entre el 3 i el 10 de maig. Les dues icones hi han arribat després de superar en semifinals el castell de Montsoriu i la cartoixa d’Escaladei, respectivament.

Aquests quatre monuments van passar a les semifinals en ser els més votats en la fase classificatòria, en què van competir 12 monuments —també hi eren els monestirs de Ripoll i Sant Cugat, el castell de Mur, el Poble Vell de Corbera d’Ebre, el Vapor Aymerich de Terrassa, les Drassanes Reials de Barcelona, el poblat ibèric d’Ullastret i les muralles de Montblanc.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació