Anuncia't al Descobrir

Es busquen voluntaris per fer tasques forestals al Pirineu

El Projecte Boscos de Muntanya organitza estades de voluntariat ambiental d'una setmana al Pallars Sobirà i el Ripollès

El 64% del territori català és superfície forestal, font de recursos naturals imprescindibles per a la vida. Feia 1.000 anys que no hi havia tanta superfície de bosc a Catalunya: ha anat guanyant terrenys de camps, pastures i conreus fruit de l’abandonament rural.

Davant aquesta situació, el Projecte Boscos de Muntanya (o Bergwaldprojekt) es va crear fa uns anys per assegurar el bon estat dels boscos del país. A través de la participació ciutadana i el voluntariat ambiental, l’objectiu del projecte és crear consciència de la importància de cuidar i mantenir en bon estat els boscos del territori.

L'Orri, Ginestarre i Espinavell
Amb aquesta finalitat, els impulsors del projecte organitzen estades d’una setmana de durada al Pirineu, que es realitzen a l’estiu i són per a adults d’entre 18 i 88 anys. Les tres estades d'aquest estiu es fan al massís de l'Orri i a Ginestarre, al Pallars Sobirà, i a Espinavell, al Ripollès.

En tots els casos, la feina sobre el terreny es desenvolupa en estreta relació amb la població local i els tècnics i professionals dels espais naturals. Per a aquest estiu, es necessiten 300 persones voluntàries.

Els resultats
Fins ara, amb més de 60.000 hores de voluntariat al bosc, s’han realitzat actuacions de millora de més de 16.000 m2 de bosc, i s'han recuperat 12.000 metres de camins i 7.000 m2 de pastures. Durant el 2017, el Projecte Boscos de Muntanya va aportar més de 14.448 hores sobre el terreny, el 18% del total d’hores de voluntariat ambiental català.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació