Anuncia't al Descobrir

Es lliura el Premi Nat de divulgació de les ciències naturals

En la seva primera edició, el guardó és per al gran primatòleg Frans de Waal

El primatòleg Frans de Waal ha estat el primer científic en rebre el Premi Nat 2018, un guardó nou impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona per commemorar el 140è aniversari de la seva fundació.

Frans de Waal, biòleg, primatòleg i escriptor, ha estat guardonat per la nova mirada que ofereix sobre l’evolució del comportament animal en establir un paral·lelisme entre la conducta dels primats i la dels éssers humans en aspectes com la política, l’empatia o la moralitat i la justícia en les societats humanes.

Una menció d'honor pòstuma
La menció d'honor d'aquesta primera edició del premi ha sigut, a títol pòstum, per a la biòloga Roser Nos Ronchera, per la gran tasca científica, divulgativa i formativa que va dur a terme a Barcelona i, especialment, pel gran repte que va assumir de reconnectar el Museu de Zoologia amb els ciutadans de Barcelona a través d’un ambiciós programa d’activitats i exposicions temporals que va capgirar la manera d’aproximar les ciències naturals al públic.

El Premi Nat extraordinari a la trajectòria professional 2018 ha estat per David Attenborough, científic, escriptor i naturalista, per ser pioner en la realització de documentals sobre la natura i el comportament animal, i per oferir una nova mirada i interpretació del nostre planeta que ha influït en la seva conservació i ha inspirat vocacions científiques.

La motivació
El Premi Nat és una distinció honorífica que vol premiar les persones o les institucions que han aportat una nova mirada a la divulgació de les ciències naturals. Així doncs, els guardonats són persones i institucions que han esdevingut referents per la seva manera de mirar i explicar la natura, perquè han impulsat vocacions en totes les disciplines de les ciències naturals i perquè han contribuït de forma molt destacada a la conservació de la natura. 

Hereu de 140 anys de trajectòria científica i naturalista, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona està especialment compromès amb la conservació de la natura i implicat en els esforços locals i internacionals per conservar, estudiar i divulgar la biodiversitat i la geodiversitat.

Connectar les ciències naturals amb la ciutadania
Amb el Premi Nat, el Museu es proposa potenciar la divulgació de les ciències naturals en un context de crisi mediambiental en què calen més esforços que mai per obrir noves perspectives que connectin les ciències naturals amb la ciutadania.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació