Anuncia't al Descobrir

Santa Maria de Vallbona rep la distinció com a monument favorit dels catalans 2018

Centenars de persones gaudeixen de les visites guiades i els tasts de productes que s'hi ofereixen durant tot el dia

El monestir de Santa Maria de Vallbona va celebrar el passat dissabte que és el guanyador del concurs del monument favorit dels catalans 2018 amb una concorreguda jornada de portes obertes, que va oferir visites guiades gratuïtes durant tot el dia. A la plaça del Monestir, també va haver-hi tasts dels diferents productes que s'elaboren en el terme urgellenc de Vallbona de les Monges.

El colofó de la jornada va ser el lliurament de la placa que distingeix el monestir com a monument favorit dels catalans 2018. La va rebre Anna Maria Camprubí, mare abadessa del monestir, de mans de Joan Morales, director de DESCOBRIR.

Visiblement agraïda i satisfeta
Anna Maria Camprubí, visiblement satisfeta amb la distinció, va agrair a tothom, especialment als veïns de Vallbona de les Monges, la seva implicació per aconseguir que el monestir hagi guanyat la tercera edició del concurs. I va recordar que el monestir és viu gràcies a les generacions de dones que n'han tingut cura durant segles —el monestir de Vallbona és l'únic monestir cistercenc femení dels tres que formen la Ruta del Cister, juntament amb Poblet i Santes Creus.

Tasts de productes, repic de campanes i música
A més de visites guiades al monestir i al nou espai museogràfic de la farmàcia i a l'Espai Museístic del Cinema, a la plaça del Monestir es van poder tastar productes que s'elaboren a Vallbona de les Monges, com ara oli, vi, cerveses i l'aigua de Rocallaura, es va poder conèixer el projecte naturalista dels Estimaocells i hi havia mostres dels vitrallers locals Ahumada Balcells.

A mig matí, el jove vallboní Miquel Marquès va fer repic de campanes especial per a l'ocasió, i el grup Perifèrics, una banda de Tàrrega que adapta al català grans clàssics del pop i el rock en format acústic, va tancar la festa al migdia.

Els companys de viatge
El concurs del monument favorit dels catalans és una iniciativa de la revista DESCOBRIR que compta amb la col·laboració i la complicitat de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio.

Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació