Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada Descobrir 246 - Montseny
Número 246 - Agost 2018

Montseny a la fresca. Propostes per passar un estiu inoblidable a l'ombra del massís

En aquest número

48 hores

El cap al cel i els peus al riu

Amb el castell templer com a corona, els carrers porxats i les cases antigues del poble vell regnen a la riba de l’Ebre Cases antigues que, abraçades, escalen un turó alhora que projecten siluetes allargassades a les aigües verdes de l’Ebre. Cap al cel, peus al riu. Fonaments de pedra ferma que es banyen a l’aigua fugissera, finestres que la miren passar, porticons que atrapen i fan retronar la seua remor, tranquil·la sovint, ferotge quan l’Ebre s’empeny amb potència. El poble de Miravet s’emmiralla al riu que hi fa parada per besar-lo abans d’anar-se’n, amant infidel, buscant la mar. I aquí, en el revolt que marca la fugida, queden atrapats episodis de la història, gravada als murs i a les memòries. Passa l’aigua, flueixen guerres i combats, que s’endú l’Ebre enfonsats en els seus silencis. A un lloc així, sempre s’hi ha de tornar. Text: Sílvia Berbís | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Paisatges geològics

Tresors de roca que ens expliquen el passat Per què hi ha muntanyes tan curioses com la de Montserrat? Podem veure falles al nostre país? I els ‘badlands’, què són? Hem seleccionat diferents indrets que són geològicament espectaculars i us expliquem els fenòmens que els han generat. Text: Xavier Duran | Fotografia: Jordi Lluís Pi

Dossier central / Montseny a la fresca

Boscos amb éssers màgics

Propostes i activitats familiars per gaudir de les vacances al massís Bruixes que fan pedregar, bandolers murris, bèsties cobertes de molsa, tímides dones d’aigua… Aquestes vacances se’ns gira feina: ens hem proposat conèixer alguns dels éssers fantàstics que protagonitzen les llegendes del Montseny. Text: Griselda Guiteras | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Montseny a la fresca

Sense presses

Idees per conèixer el Parc Natural del Montseny amb calma i tranquil·litat No cal viatjar a l’altra punta del món ni conduir durant hores per trobar una destinació que ens ajudi a retrobar-nos amb la natura. Al Montseny s’amaguen un bon grapat de racons idíl·lics, gens massificats —fins i tot a l’agost— i perfectes per a unes vacances cent per cent naturals. Text: Cecilia Lorenzo | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Montseny a la fresca

Toquem el cel

Aprofitem les vacances per pujar als cims més emblemàtics del Parc Natural del Montseny El 1879 apareixia la primera guia excursionista catalana, concretament, del Montseny. No és pas casualitat: el massís és un autèntic paradís per als excursionistes. I nosaltres, en aquesta proposta de vacances, anirem amunt i avall buscant els cims més emblemàtics i les vistes més vertiginoses. Text: Aurora Montserrat | Fotografia: Sergi Boixader

Dossier central / Montseny a la fresca

No t'ho perdis

Les activitats imprescindibles per conèixer el millor del massís, a més de restaurants, allotjaments i guia pràctica per triar i remenar Us donem tota la informació pràctica necessària per gaudir al màxim del Parc Natural del Montseny, que també és Reserva de la Biosfera, amb indicacions de com arribar-hi, recomanacions de bons restaurants i allotjaments, així com serveis turístics per esprémer al màxim la visita. També us recomanem visitar el castell de Montsoriu, el monestir de Sant Salvador de Breda, el castell de Montclús i el nucli de la Garriga.

Reportatge

Vilanova i el mar

De cap a cap i de sol a sol, pel barri de Baix a Mar Un barri, una gent, una manera de fer i de viure. Una passejada per la façana marítima de Vilanova i la Geltrú ens convida a viatjar als molls i al port de pescadors, a descobrir la seva arquitectura popular i els jaciments dels primers pobladors o a cuinar el peix a la manera tradicional. Són les memòries vives de Baix a Mar, un barri que ha anat transformant-se amb el pas dels anys però que conserva un patrimoni material i immaterial que vol continuïtat. Text: Cecília Lorenzo | Fotografia: Josep Cano

Rutes

A peu

A peu fins al cim més alt de les Guilleries

Som a les ombrívoles Guilleries, un massís ple de boscos frescals encara que siguem al pic de l’estiu. Aquesta excursió fins a Sant Miquel de Solterra us sorprendrà! Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb bici

Pel Camí Natural del Matarranya

Des de la Pobla de Massaluca, enfilem riu amunt fins a la vila de Nonasp. Un tast de la Franja entre camps de conreu, vegetació de ribera i aus aquàtiques. Text i fotografia: Oriol Gracià

Amb nens

Cacem bolets (pintats) al Paratge Natural de Poblet

Som a la Conca de Barberà, més concretament al bosc de Castellfollit, un espai natural on els bolets no són a terra, sinó pintats en els troncs dels arbres. Un al·licient sorprenent per a la canalla! Text: Cecília Lorenzo | Fotografia: Richard Martin

Xanascat

Un tastet de la Pirinexus entre la Garrotxa i el Gironès

Pirinexus (www.pirinexus.cat) és una extraordinària ruta cicloturista que uneix les comarques a banda i banda de la frontera i completa una volta de gairebé 350 km per l’extrem nord-oriental del país. El tram que us proposem parteix de la vall d’Hostoles i arriba a la ciutat de Girona. Text i fotografia: Sergi Ramis

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació