Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!
Portada DESCOBRIR 247
Número 247 - Setembre 2018

Aiguamolls de l’Empordà. L’esplendor fascinant del litoral més salvatge

En aquest número

Gandia, més enllà de les platges

Descobrim un patrimoni senyorial increïble i gaudim d’una gastronomia típica deliciosa. Tot plegat, ens deixarà aclaparats. Costa de trobar un indret amb una empremta històrica i cultural tan indeleble. Perquè Gandia és molt més que les seues platges. És l’epicentre d’un antic senyoriu, la seu d’un ducat mític i un dels bressols de les lletres catalanes. Tant el nucli vell com l’entorn natural exuberant mereixen una mirada reposada. Hi descobrirem tot de racons suggeridors, rutes a la vora de la mar i en plena muntanya, a més d’una gastronomia variada, amb la fideuà com a plat estrella. Text: Víctor Maceda | Il·lustració: Nik Neves

Reportatge

Tines a peu de vinya

Un passeig per la vall del Flequer Com s'ho feien els pagesos d'aquesta vall feréstega del Bages per salvaguardar la collita de raïm quan el mas quedava a dues hores de distància? Exacte! Van construir unes tines al costat mateix de les vinyes, unes construccions enginyoses i úniques al nostre país que s'estan recuperant i reivindicant. Un viatge al passat de la vinya de la comarca. Text: Cristina Masanés | Fotografia: David Datzira

Dossier central / Aiguamolls de l’Empordà

Aire i ales

Què són els Aiguamolls, com es van crear i com es van protegir Fa 2,5 milions d’anys, la plana empordanesa era una gran maresma, però la Muga i el Fluvià hi van anar dipositant terra i es va guanyar terreny al mar. Els pagesos van intentar domesticar aquestes terres per fer-les productives i salubres, i avui són un espai natural protegit de visita imprescindible. Text: Cristina Masanés | Fotografia: Òscar Rodbag

Dossier central / Aiguamolls de l’Empordà

Terra d’acollida

La convivència animal a la zona humida altempordanesa Els Aiguamolls són un espai natural cosmopolita. Com en una gran ciutat, aquí és fàcil guanyar-s'hi la vida. Els forasters s’hi troben com a casa. Els passavolants hi tornen sense cansar-se’n. I els de casa, a vegades, acaben donant pas. Text: Jaume Sañé | Fotografia: Òscar Rodbag

Dossier central / Aiguamolls de l’Empordà

A l’aguait!

Els millors miradors on observar la biodiversitat del Parc Aixoplucs, observatoris, aguaits, torretes d’observació... Al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà hi ha un munt d’indrets on embadalir-se amb la magnífica biodiversitat d’aquesta zona humida. Aquí us assenyalem els millors llocs on gaudir de la fauna i la flora del Parc. Text: Laia Creus | Fotografia: Òscar Rodbag

Dossier central / Aiguamolls de l’Empordà

El turisme més natural

Les activitats ecoturístiques per conèixer a fons els Aiguamolls Visitar els Aiguamolls és molt més que anar a veure ocells. És descobrir un ecosistema singular i aprendre com la fauna i la flora s’hi han adaptat. És escoltar els sons de la nit. És pedalar per l’entorn agrícola del Parc Natural i, també, remar pel Fluvià. O col·laborar com a voluntari. Un gran ventall d’activitats ecoturístiques permeten gaudir del medi natural alhora que es coneix a fons i s’aprèn a respectar-lo. Text: Xavi Basora | Fotografia: Òscar Rodbag

Reportatge

Corredors verds

Les artèries naturals de l’àrea metropolitana Descobrim els corredors verds que connecten el Llobregat i el Besòs i les muntanyes de la Serralada Litoral amb les grans ciutats. Són camins de natura i connexions ecològiques de gran importància per als municipis, perquè són una continuïtat paisatgística i natural amb àrees d’una gran biodiversitat. Text: Gemma Mozas | Fotografia: Robert Ramos i Sergi Ramos

Rutes

A peu

Pas a pas per l’univers fluvial del riu de Bitlles

Us proposem una passejada molt agradable pel tram del Camí del Riu entre Torrelavit i Sant Quintí de Mediona. Els paisatges feréstecs del riu de Bitlles s’estan adequant per posar-lo en valor. Una descoberta! Text i fotografia: Jordi Avellaneda

Amb bici

Platges tranquil·les i natura al Llevant de Mallorca

Aquesta pedalada entre sa Coma i cala Millor passa per una àrea natural sorprenent, la punta de n’Amer, i arriba fins al magnífic mirador natural del cap des Pinar. Text i fotografia: Marga Font

Amb nens

El rastre dels últims dinosaures d’Europa

Les rajades del Cretaci feien forats al fons del mar per alimentar-se. Aquests forats es van fossilitzar i els podem veure avui al jaciment de la Posa, un indret sorprenent del Pallars Jussà. Text i fotografia: César Barba

Xanascat

Entre castells i el Gaià, a tocar de la mar

Altafulla és un excel·lent punt de partida des d’on realitzar diverses excursions a peu vorejant diversos espais naturals, passejar a tocar de la pedrera d’on es van extreure les pedres de la Tàrraco romana, contemplar castells espectaculars i acabar-ho amb un bany a la platja. Text i fotografia: Isaac Albesa

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació