Anuncia't al Descobrir

Busquem fotos antigues de l'hostal dels Tres Porrons d'Abrera

Durant dècades, milers de famílies es van retratar tot alçant un dels porrons gegants que s'exposaven a l'entrada de l'establiment del carrer Rebato del municipi

Si heu sentit parlar de l’hostal dels Tres Porrons, a Abrera (Baix Llobregat), sabreu que era un parador on els viatgers que s’hi aturaven (molts, de camí cap a Montserrat, i alguns de tan coneguts com el descobridor de la penicil·lina, Alexander Fleming, o l’actor Errol Flynn) podien fer un glop de vi de franc si aconseguien aixecar els porrons gegants que hi havia exposats a l’entrada. Ben a prop, s’hi van obrir dos establiments més (els Dos Porrons i els Quatre Porrons) que van convertir el fet d’aturar-se al carrer del Rebato a alçar el porró en una tradició.

El mes que ve, del 28 al 30 de setembre, l’Ajuntament d'Abrera vol rememorar aquesta tradició amb la Fira Gastronòmica Els Porrons d’Abrera amb plats típics d’aquells hostals en què es podrà beure amb porró. Hi haurà productes artesans de la comarca, demostracions de cuina en directe, xerrades, música i un concurs d’alçar el porró!

Fotos alçant el porró
Durant dècades, la tradició de fer parada i fonda al carrer del Rebato d'Abrera va ser tan popular que milers de famílies de Catalunya es van retratar per immortalitzar la proesa de veure's alçant un d'aquells porrons. Potser a casa vostra, o a la d'algun familiar, en teniu una d'aquestes! Doncs sapigueu que estem ajudant l'Ajuntament d'Abrera a localitzar aquestes imatges familiars per documentar l'època daurada dels hostals dels porrons.

Si la vostra família té fotografies d'aquestes, us agrairem que les envieu a l'e-mail cultura@ajuntamentabrera.cat. Allà les recopilarem per acabar fent un recull d'imatges històriques d'un fenomen singular i una tradició que Abrera recorda amb nostàlgia. A més, a Sapiens.cat en farem un interactiu amb les imatges tot dient qui ens les ha enviat. 


Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Descobrir.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.. Més informació